Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Βαθμολογίες Πανελληνίων - Αποτελέσματα την Παρασκευή στις 13:00



Επίσημη ενημέρωση για τις βαθμολογίες των Πανελληνίων εξετάσεων, που θα διαμορφώσουν εν πολλοίς τις Βάσεις 2019, έδωσε προ ολίγου το υπουργείο Παιδείας.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι βαθμολογίες των Πανελληνίων εξετάσεων, ΓΕΛ και ΕΠΑ, «προγραμματίζεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή 28-6-2019, μετά τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των πρώτων εκτιμήσεων για τις Βάσεις 2019, φέτος αναμένονται σημαντικές ανατροπές, κυρίως στο 2ο και στο 3ο επιστημονικό πεδίο.

 

Βάσεις 2019: Από τις 4 Ιουλίου η οριστική υποβολή των μηχανογραφικών

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι «οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του». Ταυτόχρονα με τις βαθμολογίες των Πανελληνίων εξετάσεων, θα ανακοινωθούν και στατιστικά στοιχεία για τις επιδόσεις των υποψηφίων, που θα καθορίσουν τα ύψη των Βάσεων 2019.

 

Ολοι οι υποψήφιοι, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

 

Οπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση «από την Πέμπτη 4-7-2019 και μετά, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει την Δευτέρα 15-7-2019 και είναι αποκλειστική».

 

Προκειμένου να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών τους, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τρίτη 9-7-2019 καθώς και τη Δευτέρα 15-7-2019.

Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι μετά την παρέλευση της προθεσμίας (15 Ιουλίου 2019) κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Πηγή κειμένου: 

iefimerida.gr