Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Συνεχίζεται η δίκη σε τεταμένο κλίμα



Συνεχίζεται στις 9 το πρωί της Δευτέρας στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων η υπόθεση του αδικοχαμένου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, όσον αφορά στο σκέλος της παράβασης καθήκοντος από την πλευρά των ιθυνόντων της Γαλακτοκομικής Σχολής, που δεν εντόπισαν έγκαιρα και δεν παρενέβησαν στα βασανιστήρια που υφίστατο ο 20χρονος Βαγγέλης από την ομάδα των Κρητικών συμφοιτητών του.

Υπενθυμίζεται πως στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ο τέως Διευθυντής της Σχολής και η υπεύθυνη ασφαλείας της εστίας των φοιτητών, αλλά και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Χανίων Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Η ακροαματική διαδικασία είχε διακοπεί στις 15:00 της 25ης Οκτωβρίου 2016 και είχε συνεχιστεί με την κατάθεση μαρτύρων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η κατάθεση του συγκατοίκου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς ισχυρίστηκε πως μολονότι μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο δεν είχε αντιληφθεί κάποιο περιστατικό βίας σε βάρος του 20χρονου. Ωστόσο, είπε στους δικαστές πως σύμφωνα με όσα του είχαν πει άλλοι συμφοιτητές του, τις ημέρες των εκλογών του Ιανουαρίου 2015, κάποιοι Κρητικοί δημιούργησαν δύο φορές πρόβλημα στον άτυχο νέο. Ακόμη, ο ίδιος φοιτητής, απαντώντας σε ερωτήσεις των δικαστών αλλά και του Αλέξη Κούγια που ως γνωστόν είναι δικηγόρος υπεράσπισης του τέως διευθυντή της Σχολής, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Βαγγέλη λέγοντας πως ήταν ιδιαίτερα κλειστός και συνεσταλμένος, ενώ δεν του είχε αναφέρει ποτέ τους λόγους για τους οποίους άλλαξε δωμάτιο τον Μάρτιο του 2014.

Τον ισχυρισμό ότι δεν είχε αντιληφθεί περιστατικά βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη από συμφοιτητές του διατύπωση ενώπιον της έδρας και η κατηγορούμενη υπεύθυνη φύλαξης της εστίας των φοιτητών στη Γαλακτοκομική Σχολή. Όπως υπογράμμισε, στην αντίληψή της δεν είχε πέσει κάποιο ιδιαίτερο συμβάν, ενώ δεν είχαν υπάρξει σχετικές αναφορές και από τους συναδέλφους της στην επιτήρηση του χώρου.

Ένταση μεταξύ Κούγια και Δάβρη

Ένα άλλο στοιχείο της υπόθεσης, που προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία των τελευταίων ημερών ήταν το τεταμένο κλίμα ανάμεσα στον συνήγορο του τέως διευθυντή της Σχολής Αλέξη Κούγια και του μάρτυρα Νίκου Δάβρη, απόφοιτο της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Ο κ. Δάβρης ο οποίος επέστρεψε από τη Βραζιλία όπου ζει το τελευταίο χρονικό διάστημα, κατέθεσε για παρεμβάσεις που δέχθηκε από στελέχη της Σχολής «προκειμένου να μην βρει τον μπελά του», γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του γνωστού ποινικολόγου.

Ο κ. Κούγιας, σύμφωνα με δημοσίευμα του iefimerida.gr τον κατηγόρησε ότι έχει αναπτύξει «περίεργες» σχέσεις με τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη, που εκπροσωπεί την οικογένεια Γιακουμάκη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι «του έκανε τα εισιτήρια» προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλάδα και να καταθέσει αιφνιδιαστικά.

Από την πλευρά του, ο μάρτυρας, με ανάρτησή του στα social media, παραπέμπει τον κ. Κούγια στην κατάθεση που είχε δώσει πολλούς μήνες νωρίτερα στους αστυνομικούς.