Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τζανακόπουλος: Δεν φεύγει ο Μουζάλας, θα αντικατασταθεί αν λάβει τη θέση του Επιτρόπου



Ο κύριος Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στον Γιάννη Μουζάλα, που κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητήθηκε από στελέχη του κόμματος, δηλώνοντας πως η κυβέρνηση έχει καταθέσει την υποψηφιότητά του ως Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Συμβουλίου της Ευρώπης και πως «πιθανή ευδοκίμησή της θα αποτελέσει μεγάλη τιμή για τη χώρα μας και αναγνώριση της τεράστιας προσπάθειάς της για ανθρωπιστική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης».

 

Επιθυμώντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο δήλωσε ότι, αν υλοποιηθεί αυτό, ο κύριος Μουζάλας θα αντικατασταθεί, διαψεύδοντας ταυτοχρόνως, τα σενάρια περί ολικού ανασχηματισμού. 

Σε ερωτήσεις για το μεταναστευτικό πρόβλημα και τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο υπουργός δεν εφαρμόζει τη δική του πολιτική, αλλά την κυβερνητική πολιτική, υπογραμμίζοντας την ίδια στιγμή, ότι για τη χάραξη της μεταναστευτικής πολιτικής τη βασική ευθύνη έχει ο Γιάννης Μουζάλας. Παράλληλα, διέψευσε ότι η κυβέρνηση έχει δεχτεί επικρίσεις από την Άνγκελα Μέρκελ για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, δηλώνοντας: «Η γερμανική κυβέρνηση είναι πλήρως, υποστηρικτική». 

Σαφής η κοινή βούληση όλων των πλευρών να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στη διαδικασία της τρίτης αξιολόγησης

Από την ολοκλήρωση της πρώτη φάσης των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών, πλέον, καθίσταται σαφής η κοινή βούληση όλων των πλευρών να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στη διαδικασία της τρίτης αξιολόγησης. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Υπάρχει σχέδιο για σύντομη έξοδο από τις αγορές. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο προφίλ που θα μας επιτρέπει την έξοδό μας στις αγορές. Ωστόσο, δεν μπορώ να διευκρινίσω ημερομηνία. Προχωράμε με βάση το χρονοδιάγραμμα», είπε χαρακτηριστικά. 
Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Πιθανότατα, θα δοθεί νέα παράταση

Για την απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών για την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου τοποθετήθηκε, εν συνεχεία. Η υλοποίηση της ρύθμισης έγινε για λόγους που έχουν να κάνουν και με τα κυκλώματα με τα πλαστά εισιτήρια, γεγονός που δημιουργούσε προβλήματα, για αυτό και επιταχύναμε τις διαδικασίες. Αναγνωρίζουμε ωστόσο, το πραγματικό πρόβλημα που κύρια ευθύνη δε φέρνει η κυβέρνηση, αλλά η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων που ζήτησε ταυτοποίηση. Για αυτό και οι ουρές. Εμείς, θα κάνουμε ο,τι μπορούμε για να εξαλειφθούν οι ουρές. Έχει δοθεί παράταση. Πιθανόν να δοθεί και νέα παράταση».

Δριμεία κριτική στη Νέα Δημοκρατία: Η αξιωματική αντιπολίτευση παρουσιάζει μία εικόνα σύγχυσης και αδιεξόδου»

Δριμεία κριτική προς τη ΝΔ και την ηγεσία της άσκησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
 
Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη ότι αναζητά διέξοδο από την πραγματικότητα, φτιάχνοντας σκιάχτρα και πως «μετά τα αποτυχημένα σενάρια του φιλοεπενδυτή ηγέτη, του προστάτη των αρίστων και του πολέμιου της οικογενειοκρατίας, η αξιωματική αντιπολίτευση παρουσιάζει μία εικόνα σύγχυσης και αδιεξόδου».
 
Καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη «διαρκείς παλινωδίες», φέρνοντας ως παράδειγμα ότι «τις τελευταίες μέρες καταθέτουν την οργή και τον αποτροπιασμό τους για την έξαρση βίας και ανομίας στη χώρα, την ίδια στιγμή, όμως, δίνουν συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για μία σειρά επιτυχίες της».
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ότι οι απαντήσεις στο θέμα της ασφάλειας θα δοθούν από τον πρωθυπουργό την Παρασκευή στη Βουλή και πως εκεί θα τεθούν και τα συγκεκριμένα ερωτήματα και προς τον κ. Μητσοτάκη «για την κάλυψη που παρέχει στον κύριο Αυγενάκη, ο οποίος φέρεται ότι διατηρούσε ειδικές σχέσεις και παρείχε εξυπηρετήσεις σε άτομα του κοινού ποινικού δικαίου».