Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

θεση



Η συγκινητική στιγμή που η εικόνα επανήλθε στη θέση της

Κατά τη διάρκεια των ερευνών και της αναζήτησης του δράστη ο οποίος βρίσκεται σε χαράδρα κοντά στην Ιερά Μονή Ιβήρων, ο ηγούμενος, οι μοναχοί και οι εργάτες έσπευσαν να επαναφέρουν την Εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτισσας στη περίοπτη θέση της, κάτι που αποτυπώθηκε στην χαρακτηριστική φωτογραφία.



O Κώστας Φιλιππίδης 6ος στον τελικό του επί κοντώ με 5,75 μ.

Ο Κώστας Φιλιππίδης κατετάγη στην 6η θέση του επί κοντώ κατά την 6η και τελευταία ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου στο Βερολίνο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής υπερέβη τα 5.75μ σημειώνοντας την καλύτερη εφετινή του επίδοση (είχε 5.71μ) αλλά δεν κατάφερε να βρεθεί στα μετάλλια.



Κοντά στο ευρωπαϊκό μετάλλιο η Ευαγγελία Πλατανιώτη

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Ευαγγελία Πλατανιώτη που πήρε την 4η θέση στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο καλλιτεχνικής κολύμβησης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στη Γλασκόβη.



Η θέση του Ρήγα Βελεστινλή το 1797 εναντίον της θανατικής ποινής

Ο Ρήγας Βελεστινλής (1757-1798) στην προετοιμασία του στρατηγικού σχεδίου της επανάστασής του για την απελευθέρωση από την πολύχρονη σκλαβιά, ενδιαφέρθηκε εκτός από την προετοιμασία της εξέγερσης και τον εν συνεχεία ένοπλο αγώνα, και για το δημοκρατικό πολίτευμα διακυβέρνησης των ελευθερωμένων μετά την επανάσταση του Βαλκανικού χώρου.Για το σκοπό αυτό ετοίμασε το 1797 το σχετικό σχέδιο Συντάγμα



Για πρώτη φορά γυναίκα πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Γυναικεία υπόθεση θα είναι τελικά η διεκδίκηση της θέσης του πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο δεύτερο γύρο της διαδικασίας αύριο 23 Μαΐου.



Ηράκλειο: Η χαρά έδωσε τη θέση της σε σκηνές αρχαίας τραγωδίας

Τραγικό επίλογο είχε το χαρούμενο νέο της γέννησης του πρώτου του παιδιού για ένα ζευγάρι από το Ηράκλειο, που το περίμενε με λαχτάρα.