Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022 -

Τσίπρας: Αμοιβαία επωφελής η συμφωνία με CoscoΩς αμοιβαία επωφελή χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη συμφωνία με την Cosco, σε συνέντευξή του στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV2, ενώ επεσήμανε ότι ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας - Κίνας.

Η Ελλάδα, είπε, είναι σε στρατηγική θέση και γίνεται πύλη εισαγωγής εμπορευμάτων αλλά και πολιτιστική πύλη.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η Ελλάδα αποφάσισε να γίνει μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων για τη δυνατότητα χρηματοδότησης ελληνικών επενδύσεων σε ασιατικές χώρες και ασιατικών σε Ελλάδα. Ακόμη, πρόσθεσε ότι υπάρχει προοπτική να συνεργαστεί η Ελλάδα και με την τράπεζα των Brics.

 

Αναφερόμενος στη συμφωνία Ελλάδας - θεσμών είπε ότι «τα δύσκολα είναι πίσω μας. Ο ελληνικός λαός έδειξε αντοχή και υπομονή. Έκλεισε η πρώτη και πιο δύσκολη αξιολόγηση. Για πρώτη φορά ανοίγει δρόμος για τη μείωση του χρέους, προϋπόθεση για την επενδυτική εμπιστοσύνη».

 

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κίνα

Για το Brexit ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η επίπτωσή του θα είναι μικρότερη στην Ευρώπη απ' ότι στη Βρετανία και τόνισε ότι χρειάζεται αλλαγή πορείας. Η Ευρώπη, τόνισε, πρέπει να επιστρέψει στις ιδρυτικές της αξίες, με δημοκρατία, αλληλεγγύη, συνοχή.

 

Για το προσφυγικό σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι περήφανη που απένανι στο προσφυγικό ρεύμα ανέδειξε το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Ευρώπης, την ώρα που άλλοι γύριζαν την πλάτη.