Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τσαβούσογλου: Προβοκάτσια οι γεωτρήσεις στην ΑΟΖ, θα πάρουμε μέτρα



Κλιμακώνει την προκλητική ρητορική της η Άγκυρα, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκία να εξαπολύει ευθείες βολές για τη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ, προειδοποιώντας ότι «θα λάβουμε μέτρα ενάντια σε αυτές τις μονομερείς ενέργειες».

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γκάμπια, σύμφωνα με τον ant1news.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επεσήμανε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά προχωρούσε τη διαδικασία για την έρευνα και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στα ανοικτά της Κύπρου την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η Διάσκεψη στο Κραν Μοντανά.

«Την ώρα που διαπραγματευόμασταν για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, είδαμε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά έφερε το πλοίο-γεωτρύπανο στην περιοχή. Αυτό ήταν ένδειξη πως δεν είχε ειλικρινή πρόθεση για την εξεύρεση λύσης».

Κάνοντας λόγο για προβοκατόρικη ενέργεια, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, συμπλήρωσε: «Βρισκόμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Ενέργειας για τα μέτρα που θα λάβουμε απέναντι σε αυτές τις μονομερείς ενέργειες».