Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τροχαίο Εύοσμος: Μάχη για την ζωή του δίνει ο 17χρονος. Βασανιστικά τα ερωτήματα



Την πιο σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 17χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε χθες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μετά από το τραγικό τροχαίο που σημειώθηκε στον Εύοσμο και είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι τέσσερις παιδικοί του φίλοι με τους οποίους είχε βγει βόλτα το προηγούμενο βράδυ.

Το αγόρι παραμένει διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ, φέρονταν πολλαπλά σοβαρά τραύματα στο θώρακα και στο κεφάλι.

Η κατάστασή του κρίνεται από τους γιατρούς ιδιαίτερα κρίσιμη και καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να κρατήσουν σε ισορροπία τις ζωτικές του λειτουργίες, περιμένοντας να περάσει το πρώτο 24ωρο ώστε να μπορέσουν να βγάλουν κάποια πρώτα συμπεράσματα.

Τα ερωτήματα που βασανίζουν τους συγγενείς και τους φίλους τους

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα που βασανίζουν τις οικογένειες, αλλά και τους συμμαθητές των πέντε παιδιών για τις συνθήκες του νέου τραγικού δυστυχήματος που συγκλόνισε την Ελλάδα και είχε σαν αποτέλεσμα τρεις 17χρονοι και ένας 19χρονος να χάσουν τη ζωή τους.

Από χθες η ατμόσφαιρα στον Εύοσμο και ιδιαίτερα στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ στα οποία φοιτούσαν οι τέσσερις νεαροί είναι βαριά.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πώς μέσα σε μια στιγμή τέσσερα παιδιά έφυγαν από κοντά τους.

Αυτό που είναι γνωστό είναι πως το αυτοκίνητο μάρκας Volvo που οδηγούσε ο ένας από τους 17χρονους έπεσε με ταχύτητα σε τσιμεντένιο κράσπεδο και στη συνέχεια στο τοιχίο του γηπέδου της ακαδημίας του βετεράνου ποδοσφαιριστή του Άρη, Ντίνου Κούη στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και Σμύρνης.

Η Αναγεννήσεως μάλιστα, στην οποία εκινείτο το Volvo είναι ένας φαρδύς δρόμος χωρίς κλίσεις που ίσως να δικαιολογούσαν μια στραβοτιμονιά ή ένα λάθος χειρισμό.

Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κληθεί να δώσουν έμπειροι πραγματογνώμονες, οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει τις έρευνες.

Από τα πρώτα στοιχεία μάλιστα οι ειδικοί αποκλείουν ως ενδεχόμενο την απώλεια ελέγχου του οχήματος από τον 17χρονο οδηγό του εξαιτίας παρεμβολής άλλου αυτοκινήτου ή μηχανής.

Αυτό που διερωτώνται όλοι πάντως είναι πώς ο 17χρονος οδηγούσε χωρίς άδεια, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστοί και οι λόγοι της νυχτερινής εξόδου των νεαρών μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δεν άντεξε και κατέρρευσε η μητέρα ενός εκ των 4 νεαρών που σκοτώθηκαν

Δεν άντεξε και κατέρρευσε η μητέρα ενός εκ των νεαρών που σκοτώθηκαν στο τροχαίο δυστύχημα του Ευόσμου, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα οι δύο κηδίες

Ο ένας από τους 17χρονους θα κηδευτεί σήμερα Τετάρτη στον Ιερό Ναό Ευόσμου, ο άλλος 17χρονος που φέρεται να είναι ο οδηγός, θα κηδευτεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του σε χωριό του Κιλκίς. Για τα άλλα δυο παιδιά, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πότε και πού θα κηδευτούν.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν περασμένες τρεις και μισή τη νύχτα στην οδό Αναγεννήσεως στο Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν μέσα στη νύχτα τον ανατριχιαστικό ήχο από τα φρένα του αυτοκινήτου και αμέσως μετά, τον εκκωφαντικό κρότο από την πρόσκρουση του οχήματος στο τσιμεντένιο τοιχίο, τη βάση ενός γηπέδου πέντε επί πέντε.

Οι επιβάτες του αυτοκινήτου, τέσσερις 17χρονοι συμμαθητές κι ένας 19χρονος φίλος τους, εγκλωβίστηκαν και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να μπορέσουν να τους βγάλουν από τα συντρίμμια.

Για τα τέσσερα παιδιά όμως ήταν ήδη πολύ αργά. Μόνο ένας 17χρονος είχε σφυγμό και μεταφέρθηκε βαρύτατα τραυματισμένος με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Οι συγγενείς των παιδιών έπαθαν ισχυρό σοκ όταν πληροφορήθηκαν το δυστύχημα.

Όπως είπε στην τροχαία ο πατέρας του 17χρονου που οδηγούσε, ήταν πολύ αργά όταν κατάλαβε ότι ο ανήλικος γιος του είχε πάρει κρυφά το οικογενειακό αυτοκίνητο από την πυλωτή της πολυκατοικίας. Οι συμμαθητές του είχαν φτάσει εκεί με άλλο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την τροχαία, ο ανήλικος οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, άγνωστο ακόμη κάτω από ποιες συνθήκες, με αποτέλεσμα αρχικά να χτυπήσει δεξιά και να συρθεί στο πεζοδρόμιο και στη συνέχεια να πέσει με ορμή στην γωνία του τσιμεντένιου τοιχίου.

Όπως διαπιστώθηκε μάλιστα, δυστυχώς  κανείς από τους πέντε επιβάτες δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας.