Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τρία λεωφορεία έπαιρνε για να πάει στο σχολείο ο 12χρονος που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι



Ένας 12χρονος πρόσφυγας κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι ενώ πήγαινε στο σχολείο του στη Νεάπολη, με την αστυνομία να έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το voria.gr, το παιδί έχει ξεχωρίσει για τη φιλομάθεια του ενώ έπαιρνε μέχρι και τρία αστικά λεωφορεία για να πάει σε σχολείο.

Πρόκειται για έναν μαθητή της πρώτης γυμνασίου, ιρανικής καταγωγής που γεννήθηκε στο Κουβέιτ και ζει σε διαμέρισμα μαζί με τη μητέρα, τον πατριό και την αδελφή του στην περιοχή της Νεάπολης.

Ωστόσο, το παιδί δεν έμενε πάντα στη Νεάπολη μιας και στην αρχή της σχολικής χρονιάς διέμενε ακόμα στο camp των Διαβατών. Ο μικρός μαθητής για να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο σχολείο έπαιρνε μέχρι και τρία αστικά λεωφορεία για να φτάσει στο σχολείο.

Πηγές, που επικαλείται το ίδιο τοπικό Μέσο, κάνουν λόγο για ένα γλυκό και ήσυχο παιδί.

Το αγόρι φέρει ελαφρείς τραυματισμούς στο χέρι και δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ωστόσο, φοβήθηκε πολύ από την επίθεση.

Την επίθεση κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές ο διευθυντής του σχολείου ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε η αρμόδια δημοτική αρχή και στο σημείο έσπευσε ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών και δημοτικοί σύμβουλοι.

Όπως ανέφερε ο ανήλικος τρομοκρατημένος στη διεύθυνση του σχολείου, ενώ κατευθυνόταν στο σχολείο το πρωί δύο κουκουλοφόροι τον πλησίασαν και αφού τον τραυμάτισαν στο χέρι με αιχμηρό αντικείμενο, του είπαν χαρακτηριστικά «να μην ξαναπάει σχολείο» (δείτε εδώ περισσότερα).

Ο διευθυντής κάλεσε στη συνέχεια την αστυνομία. Από τον έλεγχο που έγινε προέκυψε πιθανότατα ότι το παιδί δεν έπεσε θύμα μαθητών του σχολείου που φοιτεί, αλλά από εξωσχολικούς.

Προανάκριση διενεργεί το τμήμα Αντιμετώπισης της Ρατσιστικής Βίας της Αστυνομίας.