Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τραγωδία στην Αίγινα: Δύο νεκροί από σύγκρουση αλιευτικού με υδροφόρα στην Σουβάλα - Αδέλφια τα θύματα



Τραγωδία με δύο νεκρά αδέρφια στην Αίγινα, όταν αλιευτικό σκάφος βυθίστηκε 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας, έπειτα από σύγκρουση με υδροφόρα.

Νεκροί είναι οι δύο επιβαίνοντες του αλιευτικού σκάφους «Παναγιώτης» που βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Αίγινας, μετά από σύγκρουση με την υδροφόρα «Αίγινα 2», 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας, σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, τα δύο άτομα που επέβαιναν στο αλιευτικό σκάφος περισυνελέγησαν χωρίς τις αισθήσεις τους από το πλήρωμα της υδροφόρας και μεταφέρθηκαν στην Αίγινα, όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση, ωστόσο οι δυο επιβαίνοντες στο αλιευτικό σκάφος ανασύρθηκαν από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις τους.

Στην συνέχεια το πλήρωμα της υδροφόρας μετέφερε τους δύο άνδρες, που αναγνωρίστηκαν και από τους συγγενείς τους στην ακτή όπου περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ωστόσο παρά την γρήγορη κινητοποίηση διαπιστώθηκε ο θάνατος των δύο αλιέων.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο του νησιού, Δημήτρη Μούρτζη οι δύο επιβαίνοντες του αλιευτικού ήταν αδέρφια, επαγγελματίες ψαράδες, 62 και 74 ετών αντίστοιχα.

Οι δυο ψαράδες, ο Παντελής Μ. και ο Γιώργος Μ. και είχαν βγει με το μικρό αλιευτικό τους σκάφος στα ανοιχτά για να ψαρέψουν.

Άγνωστο γιατί είχαν σταματήσει εντός της γραμμή διέλευσης των σκαφών. Όπως περιέγραψε ο καπετάνιος της υδροφόρας όταν είδε το αλιευτικό έκανε σήμα για να τους προειδοποιήσει να απομακρυνθούν.

Παρά τα επανειλημμένα ηχητικά σήματα οι δυο ψαράδες δεν αντέδρασαν, το αλιευτικό έμεινε στο ίδιο σημείο και ο καπετάνιος περιγράφει πως δεν μπόρεσε να αποφύγει τη σύγκρουση.

Η υδροφόρα, σαφώς μεγαλύτερο σκάφος διέλυσε το αλιευτικό, το οποίο βυθίστηκε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Τα δυο αδέλφια έπεσαν στη θάλασσα. Περισυνελέγησαν άμεσα από το πλήρωμα της υδροφόρας που τους μετέφερε στο λιμάνι της Αίγινας. Δυστυχώς όπως διαπιστώθηκε οι δύο ψαράδες  εξέπνευσαν πριν φτάσουν στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό ή από τραύματα που υπέστησαν κατά τη σύγκρουση των δύο σκαφών.

Οι σοροί βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας του νησιού και το πλήρωμα της υδροφόρας στο λιμεναρχείο όπου καταθέτει για να διαπιστωθεί πώς καταλήξαμε στην τραγωδία.

Μέχρι στιγμής τα αίτια της σύγκρουσης του πλοίου με το αλιευτικό σκάφος παραμένουν αδιευκρίνιστα ενώ δημιουργούνται ερωτηματικά για τα αίτια καθώς τόσο η υδροφόρα όσο και το αλιευτικό κινούνται με μικρή ταχύτητα.

Αναγνωρίστηκαν οι δύο νεκροί της ναυτικής τραγωδίας στην Αίγινα, ενώ ο πλοίαρχος της υδροφόρας "Αίγινα" έχει συλληφθεί.

Αυτή την ώρα, ο πλοίαρχος του πλοίου - υδροφόρας "Αίγινα" κρατείται στο Λιμεναρχείο του νησιού και έχει συλληφθεί.

Στο πλοίο - υδροφόρο "Αίγινα" επέβαινε εξαμελές πλήρωμα, ενώ ο απόπλους του έχει απαγορευτεί.

Το περιστατικό ξυπνά μνήμες από τον περασμένο Αύγουστο, όταν τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν από την σύγκρουση ταχύπλοου με τουριστικό καΐκι στο λιμανάκι της Πέρδικας.