Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 -

Τραγωδία στην Αίγινα - 4 νεκροί και 5 τραυματίες από σύγκρουση σκαφών



Τραγωδία το μεσημέρι της Τρίτης στην Αίγινα. Ένα ταχύπλοο κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες εμβόλισε τουριστικό σκάφος που μετέφερε τουρίστες στο νησί της Μονής.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία μετά τη σύγκρουση των δύο σκαφών οι περίπου 25 επιβάτες του μικρού τουριστικού έπεσαν στη θάλασσα με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρία άτομα να χάσουν τη ζωή τους και άλλα τρία να τραυματιστούν.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι το ταχύπλοο κυριολεκτικά έκοψε στη μέση το μικρό τουριστικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τεσσέρις νεκροί και πέντε τραυματίες εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο χειριστής της λάντζας και ένα παιδάκι 9 ετών.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται και ένα κοριτσάκι 6 με 7 χρονών το οποίο μεταφέρεται με άλλο ιδιωτικό παραπλέον σκάφος στην Αίγινα, ενώ σε έναν ακόμη άνδρα, περίπου 40 ετών του γίνονται συνεχώς τεχνιτές αναπνοές.

Κατά πληροφορίες μια 29χρονη ακρωτηριάστηκε και μαζί με έναν 16χρονο και τρεις ακόμη τραυματίες μεταφέρονται στην Αθήνα. Πλήρωμα του ΕΚΑΒ από την Αθήνα μεταβαίνει στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας. Ηδη στην πύλη Ε9 στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται ασθενοφόρα προκειμένου να μεταφέρουν τους τραυματίες στα νοσοκομεία.

 

Λίγο μετά τις 15:00 εντοπίστηκε και τέταρτος νεκρός από τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το Λιμενικό, εντοπίστηκε σε βάθος 20 μέτρων στην περιοχή όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα.

Βρατραχάνθρωποι του Λιμενικού προσπαθούν να ανασύρουν τη σορό του άτυχου άνδρα, ενώ παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στη λάντζα επέβαιναν συνολικά -μαζί με τον χειριστή που έχασε τη ζωή του-25 άτομα, εκ των οποίων τα εικοσιένα διασώθηκαν

 

7 αγνοούμενοι

Ωστόσο, αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τις αρχές είναι το γεγονός ότι επειδή βρέθηκαν πολλά άτομα στη θάλασσα ίσως να μην έχουν περισυνελλεγεί όλοι και γι αυτό γίνονται και έρευνες στην περιοχή. Κατά πληροφορίες υπάρχουν 7 αγνοούμενοι. Στο σημείο που βυθίστηκε η λάντζα επιχειρούν δύτες.

Συγκλονιστική μαρτυρία από αυτόπτη μάρτυρα που βρέθηκε στην περιοχή: «Αλλοι κολυμπούσαν και άλλοι είχαν πνίγει»

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή ενός αυτόπτη μάρτυρα για όσα διαδραματίστηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, με τη σύγκρουση των δύο σκαφών στην Αίγινα, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 3 άνθρωποι.

«Εμείς περιμέναμε να πάμε στη Μονή. Ξαφνικά είδαμε το καΐκι να έχει διαλυθεί. Τρέξαμε κατευθείαν να βγάλουμε τους ανθρώπους. Η εικόνα ήταν τραγική. Άλλοι ήταν μέσα στη θάλασσα, άλλοι κολυμπούσαν και άλλοι είχαν πνιγεί» δήλωσε στην τηλεόραση του MEGA ο κ. Δημήτρης Λώλης.

«Αυτούς που είδα εγώ μέσα στο νερό ήταν τουλάχιστον εννέα άνθρωποι μέσα στη θάλασσα» συνέχισε.

«Τους πετάξαμε σωσίβια στη θάλασσα. Όσοι είχαν τις αισθήσεις του προσπαθούσαν να κολυμπήσουν. Όσοι δεν είχαν τις αισθήσεις τους, τους ανεβάσαμε στο σκάφος και τους κάναμε μαλάξεις» περιγράφει τα πρώτα λεπτά μετά τη σύγκρουση των δυο σκαφών. Όσο για το πώς συνέβη η σύγκρουση ο κ. Λώλης το μοναδικό που είπε ήταν ότι «εμείς ταχύπλοο δεν είδαμε, δεν ξέρουμε που είναι μπορεί στον πάτο της θάλασσας» κατέληξε

Το σημείο που σημειώθηκε η σύγκρουση

 

 


Επιχειρηματίας από την Πέρδικα είπε ότι είδε τουλάχιστον έναν νεκρό, κατ' εκτίμηση ηλικίας 60 ετών ενώ κατά τον ίδιο ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχει και ενα παιδί.

Συγκεκριμένα το δυστύχημα συνέβη στο στενό ανάμεσα στο ακρωτήρι της Πέρδικας και τη Μονή, όταν η λάντζα, περίπου 7 μέτρων, η οποία μετέφερε 20 με 25 τουρίστες στη Μονή προκειμένου να κάνουν το μπάνιο τους, εμβολίστηκε από ταχύπλοο.

Φωτο: aiginaportal.gr

Κατά πληροφορίες ο καπετάνιος της λάντζας κόρναρε και έκανε ελιγμούς προκειμένου να αποφύγει το ταχύπλοο κάτι το οποίο όμως δεν επιτεύχθη. Το ταχύπλοο έκοψε στη μέση τη λάντζα με αποτέλεσμα ο καπετάνιος της να σκοτωθεί ακαριαία, ένα παιδάκι 2 ετών να βρει το θάνατο, όπως και ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος εξετάζεται αν είναι ο πατέρας του παιδιού.

Ο οδηγός του 8μετρου ταχύπλοου με καμπίνα, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται στο Λιμεναρχείο Αίγινας φέρεται να είπε, σύμφωνα με την efsyn.gr: «Δεν κατάλαβα τι έχει συμβεί, δεν είδα τίποτα, δεν κατάλαβα τίποτα».