Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Τραγικές στιγμές στην Χίο: Αφγανοί μετανάστες έφτασαν στο νησί με το νεκρό παιδί στην αγκαλιά τους!



Με ένα νεκρό παιδί στην αγκαλιά τους, έφθασαν το πρωί της Τετάρτης στη Χίο, ζευγάρι Αφγανών προσφύγων που διέσχισαν το Αιγαίο, αναζητώντας μια ζωή μακριά από πολέμους.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 8 το πρωί στην Αγία Ερμιόνη, όταν μια ακόμα βάρκα με πρόσφυγες κατέπλευσε στο λιμανάκι της περιοχής χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά με τη μάνα ενός μικρού αγοριού τεσσάρων έως πέντε ετών να σπαράζει, κρατώντας σφιχτά πάνω της το σώμα του νεκρού παιδιού της.

Ο αδικοχαμένος 4χρονος ήταν στην αγκαλιά της μητέρας του, που περπατούσε στην περιοχή της Αγίας Ερμιόνης, σπαράζοντας στο κλάμα.

Κρατούσε σφικτά το άψυχο κορμάκι του παιδιού και προσπαθούσε να βρει κάποιον να την βοηθήσει… Ξένη σε μία άγνωστη χώρα… ταλαιπωρημένη αναζητώντας μία καλύτερη ζωή. Περαστικοί έτρεξαν να βοηθήσουν το παιδί αλλά ήταν ήδη αργά.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο τα αίτια του θανάτου του, πιθανότατα  είναι παθολογικά αφού δεν διαπιστώθηκε πνιγμός. Εικάζεται ότι πέθανε από την υγρασία και το κρύο.

Η σορός του αγοριού στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χίου, για την διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής τα αποτελέσματα, της οποίας αναμένονται.

Άρχισαν πάλι κανονικά οι προσφυγικές ροές

Στο μεταξύ οι προσφυγικές ροές επανέρχονται στα συνήθη υψηλά επίπεδα, αφού από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως και το πρωί της Τετάρτης, 17 Φεβρουαρίου 2016, τα περιστατικά που είχε καταγράψει το Λιμεναρχείο ξεπερνούσαν τα είκοσι σε αριθμό, γεγονός που δείχνει ότι ο αριθμός των προσφύγων έχει σπάσει ήδη το φράγμα των 1000 και συνεχίζει ανοδικά.