Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Την Τρίτη η συζήτηση στον Άρειο Πάγο για την άδεια του Κουφοντίνα



Την Τρίτη η συζήτηση στον Άρειο Πάγο για την άδεια του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη. Η εισαγγελέας που θα κάνει την πρόταση θα είναι η ίδια η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Η ίδια αναίρεσε το βούλευμα που αρνούνταν τη νέα άδεια στον Κουφοντίνα. Από τις 2 Μαΐου έχει ξεκινήσει απεργία πείνας ο Κουφοντίνας.

Η κρίσιμη συζήτηση ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου για τη χορήγηση άδειας που έχει ζητήσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας ορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη.

Το Ποινικό Τμήμα θα αποφασίσει εάν θα αναιρέσει ή όχι το βούλευμα για τη μη χορήγηση άδειας εκτελεστή της 17Ν. Εξαιτίας της απόφασης να μην του δοθεί άδεια, ο Κουφοντίνας έχει ξεκινήσει από τις 2 Μαΐου απεργία πείνας.

Εισαγγελέας που θα προτείνει προς τους αρεοπαγίτες ορίστηκε μάλιστα η ίδια η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου η οποία αργά το βράδυ άσκησε την αναίρεση κατά του ομόφωνου βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου.

Οργή από ΝΔ
Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την αναίρεση του δικαστικού βουλεύματος, που έβαζε μπλόκο σε νέα άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η ΝΔ κάνει λόγο για εκβιασμό από τρομοκράτες και θαυμαστές τους και αναφέρει πως η ίδια ως κυβέρνηση θα καταργήσει το νόμο Παρασκευόπουλου και θα επαναφέρει τις φυλακές τύπου Γ’.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Κανένα σοβαρό δημοκρατικό Κράτος δεν εκβιάζεται από τρομοκράτες ή θαυμαστές τους. Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου και θα επαναφέρει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας για αμετανόητους τρομοκράτες».