Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022 -

Την έδρα στη Β΄Αθηνών κρατά ο Μητσοτάκης - Στη Βουλή μπαίνει ο ΤραγάκηςΤην έδρα στον Δυτικό Τομέα της Β' Αθηνών επιλέγει να κρατήσει σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συγκεκριμένη απόφαση του νέου πρωθυπουργού ήταν κάτι που θεωρείτο σίγουρο, καθώς εκλεγόταν παραδοσιακά στη Β' Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, μάλιστα, είχε αναφέρει ότι αισθάνεται βουλευτής Β' Αθηνών.

Ως εκ τούτου μένει εκτός ο πρώην υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος. Αν επέλεγε την Β΄ Πειραιά, τότε θα την "πλήρωνε" ο αρχαιότερος βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου Γιάννης Τραγάκης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν υποψήφιος στην Αχαΐα, στην Ανατολική Αττική και στη Λάρισα. Στην Αχαΐα ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές, μέχρι στιγμής αυτοί είναι οι Αλέξης Τσίπρας, Σία Αναγνωστοπούλου και Κωνσταντίνος Μάρκου. Αν δεν κρατήσει την έδρα στο νομό ο Αλέξης Τσίπρας, θα πάρει το εισιτήριο για την Βουλή ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Δεν κράτησε πολύ η αγωνία του Βασίλη Κεγκέρογλου και της Τόνιας Αντωνίου, σχετικά με το ποιος από τους δύο θα βρεθεί στα βουλευτικά έδρανα του Κινήματος Αλλαγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Βασίλη Κεγκέρογλου, προκειμένου να τον συγχαρεί και να τον διαβεβαιώσει πως η έδρα του Ηρακλείου είναι δική του.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής φαίνεται να αποφάσισε ότι θα κρατήσει τη βουλευτική έδρα στο Νότιο Τομέα της Β' Αθηνών, κάτι που σημαίνει ότι βρίσκεται εκτός Κοινοβουλίου η Τόνια Αντωνίου.