Πέμπτη 13 Μαΐου 2021 -
Μέτριο

17 °C

Σήμερα, 13. Μαΐου 2021

Το τηλεφώνημα Τραμπ σε Μητσοτάκη και η θέληση για αποκλιμάκωση«Θέλω να βοηθήσω στην αποκλιμάκωση», ήταν το μήνυμα του αμερικανού προέδρου στον έλληνα πρωθυπουργό, όπως επισημαίνει πηγή κοντά στον κ. Μητσοτάκη. 

Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που διήρκεσε 20-25 λεπτά έγινε με πρωτοβουλία του αμερικανού προέδρου, ο οποίος και τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό, προκειμένου να εκφράσει το ενδιαφέρον του για τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ. 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες.

Στο πλαίσιο αυτό στο Μέγαρο Μαξίμου αξιολογούν ως ιδιαιτέρως σημαντικό στοιχείο το γεγονός  ότι το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, ο Ντ. Τραμπ επικοινώνησε και πάλι τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό για να τον ενημερώσει σχετικά με τα όσα είχε συζητήσει νωρίτερα την ίδια ημέρα με τον Τ. Ερντογάν.