Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Θρήνος στη Μόρια: Στον ύπνο του πέθανε το 5χρονο προσφυγόπουλο από τη Συρία - Είχε όγκο στον εγκέφαλο



Θλίψη επικρατεί στο κέντρο ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο, όπου ένα 5χρονο κοριτσάκι από τη Συρία άφησε την τελευταία του πνοή. 

Το άτυχο προσφυγόπουλο είχε φτάσει στο νησί μόλις την περασμένη Τρίτη 3 Οκτωβρίου από τα παράλια της Τουρκίας μαζί με τους γονείς του και τα πέντε αδέρφια του.

Η μητέρα του, η οποία είναι έγκυος, πήγε την Παρασκευή στο Βοστάνειο Νοσκοκομείο για να εξεταστεί, ενώ μίλησε στους γιατρούς για το πρόβλημα του παιδιού, το οποίο παρουσίαζε σπασμούς και άλλα νευρολογικά προβλήματα.

Μάλιστα, φέρεται να τους ενημέρωσε ότι το παιδί είχε ένα σοβαρό ογκολογικό πρόβλημα στο κεφάλι, το οποίο δεν ήταν δυνατό να αντιμετωπιστεί με χειρουργική επέμβαση πριν συμπληρώσει τον έκτο χρόνο της ηλικίας του. 

Νωρίς το πρωί της Κυριακής η κατάσταση της υγείας του παιδιού παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση και σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί πέθανε στον ύπνο του και μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο.

Στο σημείο έσπευσαν οι γιατροί που έχουν αναλάβει την επίβλεψη των προσφύγων για να εξετάσουν το παιδί και ζήτησαν την άμεση διακομιδή του στο Βοστάνιο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σήμερα το πρωί θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Να σημειωθεί ότι ο πληθυσμός στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας αγγίζει τις 5.000 άτομα και ο χειμώνας πλησιάζει απειλητικά, την ώρα που πέρυσι τρεις άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους προσπαθώντας να ζεσταθούν μέσα στις σκηνές τους.