Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Θρήνος και ερωτηματικά για την οικογενειακή τραγωδία στη Νέα Σμύρνη



Σοκάρει η τραγωδία που εκτυλίχθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στη Νέα Σμύρνη και είχε ως συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους, ένας πατέρας και τα δύο παιδιά του.

Όλα ξεκίνησαν στο ισόγειο διαμέρισμα στην οδό Κοραή 21, στη Νέα Σμύρνη, όπου λίγο μετά τις 6 το πρωί εκδηλώθηκε πυρκαγιά μικρής έκτασης λίγο μετά τις 6 το πρωί.

Η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε από γείτονες και όταν έφτασε στο σημείο έσβησε αμέσως τη φωτιά και τότε εντόπισε τα θύματα, τα οποία διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία. Ειδικότερα, τα δύο παιδιά διακομίστηκαν στο «Παίδων» και ο άνδρας στο «Γ. Γεννηματάς».

Δυστυχώς, από την φωτιά που επεκτάθηκε στο υπνοδωμάτιο του μικρού σπιτιού στην οδό Κοραή, προκλήθηκαν αναθυμιάσεις, οι οποίες δηλητηρίασαν τους πνεύμονες των δύο μικρών παιδιών, τα οποία έδωσαν μάχη για την ζωή, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο πατέρας.

Ο πατέρας και τα δύο του παιδιά, ηλικίας 8 και 10 ετών, εντοπίστηκαν αρχικά χωρίς τις αισθήσεις τους στο χολ του σπιτιού και τελικά στα νοσοκομεία που διακομίστηκαν, ο πατέρας στο Γ. Γεννηματάς και τα δύο παιδιά στο Παίδων, διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Ο πατέρας περίπου 45 ετών ήταν χωρισμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, στο διαμέρισμα βρέθηκε ένα σημείωμα, που φέρεται να έγραψε ο άνδρας, στο οποίο σημειώνεται, μεταξύ άλλων, «τι να την κάνω τη ζωή μου, δεν αντέχω άλλο».

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι τα παιδιά ξύπνησαν την ώρα που ο πατέρας έβαλε φωτιά και προσπάθησαν να διαφύγουν, όμως εκείνος είχε κλειδώσει τις πόρτες, με αποτέλεσμα τα δύο αγοράκια να βρουν μαρτυρικό θάνατο από ασφυξία εξαιτίας των αναθυμιάσεων.

Η υπόθεση πήρε διαφορετική τροπή, όταν στο διαμέρισμα εντοπίστηκαν χειρόγραφα σημειώματα που άφησε πίσω του ο 40χρονος, ο οποίος ήταν διαζευγμένος και είχε πάρει τα παιδιά στο σπίτι του για το σαββατοκύριακο.