Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Θρίλερ στις ελληνορωσικές σχέσεις



Στην Αθήνα θα επιστρέψει, τις επόμενες ημέρες, ο κ. Ανδρέας Φρυγανάς και ένας άλλος πρεσβευτής αναμένεται να σταλεί στη Μόσχα, σύμφωνα με πληροφορίες. Η απόφαση ελήφθη προσωπικά από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο Sputnik.

Η Ελλάδα έχει ανακαλέσει τον Έλληνα πρεσβευτή στη Ρωσία, Ανδρέα Φρυγανά, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο Sputnik. 

«Ελήφθη τέτοια απόφαση. Η απόφαση ελήφθη προσωπικά από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά», σημείωσε συγκεκριμένα η πηγή. 

 
Σύμφωνα με την εν λόγω πηγή, τις επόμενες ημέρες, ο κ. Φρυγανάς θα επιστρέψει στην Αθήνα και ένας άλλος πρεσβευτής θα σταλεί στη Μόσχα, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό ακόμη πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό. 

Τη Δευτέρα, ο Έλληνας πρεσβευτής εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να λάβει υπόμνημα για τα αντίμετρα της Ρωσίας. 

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού, η Αθήνα προχώρησε στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών, ενώ απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα ακόμη δύο αξιωματούχων της Μόσχας, κατηγορώντας τους ότι παρενέβησαν σε θέματα ασφαλείας και ότι προσπάθησαν να δωροδοκήσουν Έλληνες αξιωματούχους, με τη Ρωσία να αρνείται τις κατηγορίες.