Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Θρίλερ στην Αλόννησο: Ανατριχιαστικό μήνυμα εξαφανισμένου στη μητέρα του



Ενα χρόνος συμπληρώθηκε από την ημέρα που χάθηκαν μυστηριωδώς τα ίχνη του 30χρονου Γιώργου Καραμιχαηλίδη στην Αλόννησο και ακόμα η υπόθεση παραμένει στο σκοτάδι. Πλέον η οικογένεια του άτυχου Θεσσαλονικιού αποφάσισε να κινηθεί μόνη της ψάχνοντάς τον ξανά στην περιοχή, όπου χάθηκε το απόγευμα της 30ής Αυγούστου 2016, ενώ παράλληλα η μητέρα του θεωρεί προφητικό το όνειρο που είδε προ ημερών.

«Είδα τον Γιώργο στον ύπνο μου και μου έλεγε: “Ακόμα, βρε μαμά; Ψάξε στα Θολά Νερά”. Συγκλονίστηκα όταν μετά είδα στο ίντερνετ πως υπάρχει μια θαλάσσια περιοχή κοντά στο νησί, που οι ντόπιοι την αποκαλούν ακριβώς έτσι» ανέφερε σε δηλώσεις της η Ματούλα Κοτρώτσιου και συνέχισε: «Θέλω να πιστεύω πως υπάρχει μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να ζει. Θα μιλήσω ξανά με τους ντόπιους, θα παρακαλέσω, με την ελπίδα να βρεθούν νέοι μάρτυρες».

Δύτες

Η ίδια βρέθηκε και πάλι στο νησί μαζί με συγγενείς και φίλους, οι οποίοι αισιοδοξούν ότι θα μάθουν κάτι ενθαρρυντικό. Χθες το πρωί έγινε νέα επιχείρηση με εθελοντές δύτες του νησιού, οι οποίοι βούτηξαν στον βυθό για να ερευνήσουν ακόμα μία φορά τη θαλάσσια περιοχή από το αλιευτικό καταφύγιο Βότση -όπου εθεάθη τελευταία φορά ο Γιώργος- μέχρι και το Πατητήρι.

Τα ίχνη του 30χρονου, που ζούσε μόνιμα στο Βέλγιο, χάθηκαν τη μέρα της άφιξής του στην Αλόννησο με τη σύντροφό του για διακοπές. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το απόγευμα εκείνης της μέρας άφησε την 24χρονη φίλη του στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο και πήγε στο αλιευτικό καταφύγιο του όρμου Βότση. Εκεί επιχείρησε να λύσει ένα μεγάλο αλιευτικό σκάφος προκειμένου να βγει στα ανοιχτά για βαρκάδα, όμως έγινε αντιληπτός από ψαράδες. Το γεγονός αυτό φαίνεται πως τον τρομοκράτησε, αφού βούτηξε με τα ρούχα στη θάλασσα και άρχισε να κολυμπά προς την έξοδο του λιμανιού, ώσπου χάθηκε στο σκοτάδι.

Οι ψαράδες ειδοποίησαν το Λιμενικό, άνδρες του οποίου άρχισαν ολονύκτιες έρευνες δίχως αποτέλεσμα. Οταν ξημέρωσε, οι δύτες βρήκαν στον βυθό του λιμανιού την μπλούζα και το παντελόνι του με 500 ευρώ στην τσέπη, καθώς και το κινητό του τηλέφωνο.

Πάντως, η μητέρα του 30χρονου έχει καταθέσει μήνυση για κακουργηματική έκθεση σε κίνδυνο εναντίον των δύο ψαράδων, οι οποίοι ήταν οι τελευταίοι άνθρωποι που είδαν το παιδί της, αλλά και κατά παντός υπευθύνου. Η οικογένεια, μέσω των δικηγόρων της, ζητά να γίνει αναπαράσταση στην Αλόννησο και να πραγματοποιηθεί νέα εκτεταμένη έρευνα από το ειδικό κλιμάκιο υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού με εισαγγελική παραγγελία.

Μάλιστα, η οικογένεια και οι φίλοι του έχουν δημιουργήσει την ιστοσελίδα Help Us Find Yorgos, μέσω της οποίας έχουν ήδη συγκεντρωθεί περισσότερες από 6.000 υπογραφές μέσω του Avaaz, ζητώντας έτσι να συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.