Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Θρακομακεδόνες: Έπασχε από κατάθλιψη ο 79χρονος συζυγοκτόνος



Προθεσμία για την Πέμπτη πήρε ο 79χρονος συζυγοκτόνος που το πρωί της Δευτέρας σκότωσε εν ψυχρώ με έναν μπαλτά την 72χρονη σύζυγό του, στο σπίτι τους στους Θρακομακεδόνες.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 79χρονος άντρας ο οποίος μετρούσε δεκαετίες γάμου με την σύζυγό του άρχισε να λογομαχεί μαζί της. Σε έξαλλη κατάσταση ο άντρας ο οποίος θα έκλεινε σε λίγο τα 80 του χρόνια, άρπαξε στα χέρια του ένα μικρό μπαλτά και έσφαξε την σύζυγό του που ήταν στην κρεβατοκάμαρα.

Η άτυχη γυναίκα δεν πρόλαβε να αντισταθεί και τα χτυπήματα ήταν θανατηφόρα. Αμέσως μετά το έγκλημα ο ηλικιωμένος τηλεφώνησε στην άμεση δράση. Στη συνέχεια περίμενε έξω στην αυλή του σπιτιού του για να παραδοθεί. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί του φόρεσαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα.

Έπασχε από κατάθλιψη ο 79χρονος συζυγοκτόνος 

«Δυστυχώς σκότωσα τη γυναίκα μου. Δεν κατάλαβα πως έγινε, ήταν η κακιά στιγμή» υποστήριξε ο συζυγοκτόνος σε εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι αναμένεται να του ασκήσουν ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία.

Ο συνήγορος του 79χρονου συζυγοκτόνου, Γιώργος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ο δράστης της στυγερής δολοφονίας έπασχε από κατάθλιψη τα τελευταία έξι χρόνια κι ότι δεν έχει συναίσθηση της πράξης του.

«Δυστυχώς εδώ και έξι χρόνια έχει ψυχικά προβλήματα υγείας και βρίσκεται σε μια κατάσταση συγχύσεως. Δεν έπαιρνε την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή που έπρεπε να πάρει, τα παιδιά του έμεναν μακριά και για αυτό το λόγο προφανώς, φαίνεται ότι το μυαλό θόλωσε. Δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί κι εγώ που μίλησα μαζί του έδειξε ότι ο άνθρωπος είναι σε μια κατάσταση συγχύσεως. Είναι ένας οικογενειάρχης άνθρωπος, παππούς με εγγόνια, έντιμος στη ζωή του και από ότι μου είπαν τα παιδιά του και οι συγγενείς του δεν είχε παρουσιάσει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις τις οικογενειακές όλα αυτά τα χρόνια και μας κάνει τρομερή εντύπωση» λέει o Γιώργος Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του δράστη, ο 79χρονος συζυγοκτόνος ομολόγησε την πράξη του αλλά επειδή δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση και έχει απόλυτη σύγχυση αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη το πρωί, καταθέτοντας μέσω του συνηγόρου του απολογητικό υπόμνημα.

Συγκλονισμένοι οι γείτονες

Ήταν τόσο διακριτικό και φιλήσυχο ζευγάρι που η είδηση της στυγερής δολοφονίας πάγωσε ολόκληρη τη γειτονιά του ηλικιωμένου ζευγαριού, στους Θρακομακεδόνες .

«Αδιανόητο αυτό που έγινε στη γειτονιά μας. Έχουμε συγκλονιστεί γιατί δεν ήταν τέτοιος άνθρωπος. Ήταν μια φιλήσυχη οικογένεια και αυτός ένας καταπληκτικός άνθρωπος» υποστηρίζουν στο protothema.gr οι γείτονες που γνώριζαν το ηλικιωμένο ζευγάρι.

«Ακούσαμε σειρήνες, ήρθε η αστυνομία , φώναζαν οι συγγενείς και μόλις μάθαμε για το φονικό , συγκλονιστήκαμε γιατί είμαστε πολύ ήσυχη γειτονιά και οι δυο ηλικιωμένοι δεν είχαν δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα» λέει στο protothema.gr γείτονας του ζευγαριού.