Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 -

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος αφέθηκε ο 50χρονος που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία μετά από καταγγελία του 15χρονου γιου τουΟ 50χρονος που συνελήφθη μετά από καταγγελία του 15χρονου γιου του για ενδοοικογενειακή βία, αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση καθώς μετά από αίτημα της συζύγου του αποφασίστηκε να ακολουθήσουν τον θεσμό της ποινικής διαμεσολάβησης. Το δικαστήριο ήρε την κράτηση του 50χρονου, υπό τον όρο να μην προσεγγίζει και να μην επικοινωνεί με τη σύζυγο και το παιδί του, ενώ υποχρεούται να αλλάξει στέγη.

 
 Υπενθυμίζεται ότι η 44χρονη μητέρα του έφηβου από την πρώτη στιγμή δηλώνει πως δεν επιθυμεί την τιμωρία του συζύγου της πάρα τα σοβαρά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας εις βάρος της ίδιας και του ανήλικου γιου τους.

Σημειώνεται ότι ο 50χρονος, αλβανικής καταγωγής, μπορεί να αφέθηκε ελεύθερος για τη συγκεκριμένη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, ωστόσο παραμένει υπό κράτηση αφού διαπιστώθηκε ότι ζούσε παράνομα στη χώρα και αναμένεται να ξεκινήσει η διοικητική διαδικασία για την απέλαση του.

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή αυτή τη φορά για να καλέσει στην Άμεση Δράση στάθηκε το γεγονός ότι πληροφορήθηκε από οικογενειακή φίλη ότι η μητέρα του βρισκόταν στο σπίτι τους και δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Ο ανήλικος, ο οποίος έχει βιώσει πολλά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ανησύχησε και κάλεσε στο 100. Όπως εξήγησε στους αστυνομικούς, αισθάνθηκε ότι η μητέρα του κινδυνεύει και εκείνος δε βρισκόταν κοντά για να την προστατεύσει από τον πατέρα του και έτσι ζήτησε τη βοήθεια της αστυνομία.

Η μητέρα του, αν και ανέφερε στους αστυνομικούς ότι το 2018 ο σύζυγος της είχε συλληφθεί ξανά για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της, το οποίος έγινε μπροστά στον γιο τους που τότε ήταν μόλις 9 ετών και αποκάλυψε ότι από το 2021 ασκεί βία σε βάρος της ίδιας και του ανήλικου παιδιού τους χτυπώντας τους με σφαλιάρες και με κλωτσιές, δηλώνει ότι δε θέλει να τιμωρηθεί ο σύζυγός της. «Αυτό γίνεται μια φορά τον μήνα περίπου. Όταν το παιδί γυρίζει το βράδυ στο σπίτι και ο σύντροφος μου είναι μεθυσμένος, τον χτυπάει», είπε στους αστυνομικούς.

Η 44χρονη ανέφερε ότι αγαπάει τον σύζυγό της και ότι δε θέλει να μπει στη φυλακή καθώς «είναι κρίμα», αποδίδοντας τη βιαιότητα του χαρακτήρα του στο αλκοόλ. «Ο σύζυγός μου δεν με χτυπάει κάθε ημέρα, αλλά μία – δύο φορές τον μήνα, όταν πίνει και δεν καταλαβαίνει τι κάνει», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι δεν τον φοβάται.

«Μαλώνουμε και την επόμενη ημέρα μου λέει ”συγγνώμη, σε αγαπάω”. Τον αγαπάω και εγώ. Δε θέλω να μπει στη φυλακή, είναι κρίμα. Στεναχωριέμαι για αυτόν, έχει πρόβλημα με το αλκοόλ και όταν δεν πίνει είναι καλός άνθρωπος», ανέφερε.

Αναφορικά με τον γιο της που κάλεσε την Άμεση Δράση καθώς φοβήθηκε για τη ζωή της, η 44χρονη είπε ότι το έκανε επειδή την αγαπάει. «Κάλεσε την Αστυνομία γιατί κατάλαβε ότι με χτυπούσε, επειδή με είδε στενοχωρημένη», σημείωσε η γυναίκα.