Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 -

Θεσσαλονίκη: 20 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται σε ΑΧΕΠΑ και ΠαπανικολάουΣτους 20 ανέρχονται οι ασθενείς οι οποίοι έχουν νοσήσει από κορoνοϊό και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αναφοράς της Θεσσαλονίκης.

Παρά τις σημερινές δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος έκανε λόγο για οκτώ νοσηλευόμενους ασθενείς με κορoνοϊό στη Θεσσαλονίκη, ο αριθμός τους είναι σχεδόν διπλάσιος, αναφέρει το voria.gr.

Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία έχει συγκεντρώσει η Voria.gr, στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Παπανικολάου νοσηλεύονται συνολικά 20 άτομα τα οποία έχουν βρέθει θετικά στον κορoνοϊό.

Συγκεκριμένα, πηγές από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το πρώτο νοσοκομείο αναφοράς για Covid-19 στην πόλη, αναφέρουν ότι νοσηλεύονται 15 ασθενείς με κορoνοϊό, εκ των οποίων ο ένας είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου, πέντε άτομα νοσηλεύονται με συμπτώματα κορωνοϊού, όλοι τους εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές που μίλησαν στη Voria.gr, όλοι τους εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και είναι ηλικίας 55-65 ετών.

Άλλοι τρεις συμπολίτες μας πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο Παπανικολάου από το Σαββατοκύριακο που πέρασε έως σήμερα Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, στη Θεσσαλονίκη έχουν εντοπιστεί συνολικά 66 κρούσματα κορωνοϊού, η πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Πηγή: voria.gr