Σάββατο 04 Φεβρουαρίου 2023 -

Θεοδωράκης: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για τα ΣκόπιαΣυμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για την ονομασία των Σκοπίων, με τη συμμετοχή όλων των πρώην πρωθυπουργών πρότεινε ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

«Θα επιμείνω ότι πρέπει οι πρώην πρωθυπουργοί να πουν στους σημερινούς πολιτικούς μέχρι πού έφτασαν την υπόθεση και πού πιστεύουν ότι πρέπει να την πάμε. Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης στην εθνική γραμμή που ήδη έχει χαραχθεί», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89.

 

Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση που δεν θα εμπεριέχει αλυτρωτισμό αλλά αμοιβαίο συμβιβασμό. «Μία σύνθετη λέξη, μία λέξη αμετάφραστη στη σλαβική διάλεκτο θα είναι μία καλή λύση για τη χώρα» σημείωσε. 
Αρνήθηκε να σχολιάσει τη συμμετοχή του Μίκη στο συλλαλητήριο

Πάντως, ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν δέχθηκε να σχολιάσει τη συμμετοχή του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο της Αθήνας λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να κρίνουμε τον Μίκη από μία απόφασή του, από μία στιγμή. Είναι ένα σύμπαν ο Μίκης, μουσικής και πολιτικής δράσης, αντίστασης στο παρελθόν, και είναι καλό να μην προσπαθούν, ούτε οι μεν, ούτε οι δε, να αμαυρώσουν την ιστορία του και να τη μουτζουρώσουν». 

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο, υποστήριξε ότι τα ακραία συνθήματα που ακούστηκαν δεν βοηθούν την εθνική ενότητα. 

Παράλληλα, είναι αρνητικός στο δημοψήφισμα, καθώς είναι διχαστικά, όπως και το δημοψήφισμα του 2015.