Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τετραπληγική μητέρα και 4 παιδιά στο σκοτάδι για χρέος 1.500 ευρώ



Μία 35χρονη τετραπληγική γυναίκα με ποσοστό αναπηρίας 90%, τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της, _ ένα δεκατετράχρονο κορίτσι, ένα δεκάχρονο αγόρι και δίδυμα 5 ετών _, και ο αρραβωνιαστικός της μητέρας, βρίσκονται εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα στο έλεος της απόλυτης εξαθλίωσης καθώς η ΔΕΗ όχι μόνο τους έκοψε το ηλεκτρικό αλλά αρνείται σθεναρά την επανασύνδεσή του για καθαρά γραφειοκρατικούς λόγους: 

«Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα χρόνο όταν ο σύζυγος της γυναίκας και πατέρας των τεσσάρων παιδιών έφυγε από το σπίτι αφήνοντας πίσω του αμέτρητες οικονομικές εκκρεμότητες», λέει ο αρραβωνιαστικός της 35χρονης, κύριος Παναγιώτης Κατσιμπίρης και συνεχίζει: Κάποια στιγμή, μας ήρθε ένας λογαριασμός της ΔΕΗ που άγγιζε σχεδόν τις 2.000 ευρώ. Ήταν αδύνατον να τον εξοφλήσουμε. «Εγώ, εργαζόμουν ως υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ αλλά σήμερα είμαι δυστυχώς άνεργος. Όταν κάποια στιγμή μας έκοψαν πριν από δύο μήνες το ρεύμα η μόνη λύση ήταν να καταφύγουμε στην βοήθεια της γειτονιάς. Πράγματι, μετά από έρανο, καταφέραμε να μαζέψουμε γύρω στα 500 ευρώ και να μας συνδέσουν ξανά το ρεύμα. 

Όλο αυτό το διάστημα πάλευα να βρω τα χρήματα προκειμένου να μην βιώσουμε ξανά αυτή την κατάσταση αλλά κάτι τέτοιο στάθηκε αδύνατο. Έτσι, πριν από σχεδόν μία εβδομάδα μας έκοψαν ξανά το ρεύμα βυθίζοντας μας στο σκοτάδι και στην απόγνωση. Δεν ήξερα τι να κάνω. Έχοντας εκατό ευρώ στην τσέπη, και σχεδόν κλαίγοντας, πήγα στον διευθυντή του υποκαταστήματος της ΔΕΗ Ηρακλείου κ. Αντώνη Αποστολάκη, και τον ικέτεψα γονατιστός να μας επανασυνδέσει το ρεύμα. Του εξήγησα ότι η κατάστασή μας είναι τραγική. Ότι τόσο η αρραβωνιαστικιά μου όσο και τα παιδιά είναι αδύνατον να διαβιώνουν κάτω από αυτές τις συνθήκες. Η απάντησή του ήταν να με πετάξει έξω από το γραφείο του και να μου πει ότι ακόμη κι αν του πάμε ολόκληρο το ποσό δεν θα μας επανασυνδέσει το ρεύμα επειδή το ρολόι είναι σε άλλο όνομα. Πως για να το πράξει, θέλει συμβόλαιο στο όνομα της αρραβωνιαστικιάς μου και μητέρας του παιδιών. Σας ικετεύω να κάνετε ό,τι μπορείτε! Βοηθήστε μας! Η κατάστασή μας είναι τραγική...»

Το protothema επικοινώνησε με τον διευθυντή του εν λόγω υποκαταστήματος της ΔΕΗ, κ. Αντώνη Αποστολάκη, ο οποίος δεν φαίνεται ωστόσο να συγκινείται ούτε από την κατάσταση της γυναίκας αλλά ούτε κι από την ύπαρξη τεσσάρων μικρών παιδιών: “Τους έχουμε ζητήσει επανειλημμένως να βάλουν το ρολόι στο όνομα της κυρίας κι αν δεν μπορεί να το κάνει η ίδια λόγω της κατάστασής της να εξουσιοδοτήσει κάποιον τρίτο. Που ξέρουμε εμείς αν οι άνθρωποι αυτοί είναι... καταληψίες; Για να επανασυνδέσουμε το ρεύμα στο συγκεκριμένο σπίτι θα πρέπει το ρολόι να μπει στο όνομα του πραγματικού χρήστη.”

Για την ώρα παραμένει η έκκληση της οικογένειας για βοήθεια και η βεβαιότητα πως όταν υπάρχει μία άρρωστη μητέρα τεσσάρων μικρών παιδιών που κάνουν μπάνιο... βράζοντας νερό στο μπρίκι, τα όποια θέματα γραφειοκρατίας μπορούν να περιμένουν. Στο παραπάνω πνεύμα αλτρουισμού κινείται και ο επικεφαλής του Κινήματος “Δεν Πληρώνω”, κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος ο οποίος όπως δήλωσε στο protothema: “Οι συμπεριφορές αυτού του τύπου είναι ανεπίτρεπτες. Η οικογένεια έχει επικοινωνήσει μαζί μας και προσπαθούμε να επαναφέρουμε την ηλεκτροδότηση...”