Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τεράστιο φιάσκο με νέο διοικητή του ΕΦΚΑ



Σε μεγάλο κυβερνητικό φιάσκο εξελίχθηκε η προσπάθεια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας να διορίσει νέο διοικητή του ΕΦΚΑ προτείνοντας τον κ. Ευστάθιο Μαρίνο.

Μετά το έντονο ενδοκυβερνητικό παρασκήνιο και την αίτηση απόσυρσής του από τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο, ο κ. Μαρίνος απέστειλε προς την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής επιστολή απόσυρσης από τη διαδικασία επιλογής του για λόγους όπως αναφέρει ευθιξίας.

Ο ίδιος διατείνεται ότι «ουδέν μεμπτό» δεν υπάρχει στην πρόταση διορισμού του, καταλογίζει στη ΝΔ «επικοινωνιακό πόλεμο εναντίον του» και δηλώνει διαθέσιμος για την υποστήριξη του κυβερνητικού έργου με τις επιστημονικές και τεχνικές του γνώσεις.

«Να τον χαίρεται η κυβέρνηση αν θελήσει να τον αξιοποιήσει αλλού», σχολίασε δηκτικά ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης.

Την επιστολή του ανέγνωσε στην Επιτροπή ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, παράλληλα με την ακύρωση της προγραμματισμένης για σήμερα επαναληπτικής ψηφοφορίας για τον Ευστάθιο Μαρίνο μέχρι το Υπουργείο Εργασίας να προτείνει νέο πρόσωπο για τη θέση.

Λίγη ώρα πριν την έναρξη της επαναληπτικής ψηφοφορίας και ανεξαρτήτως της απόσυρσης του προτεινόμενου, τα «κουκιά» δεν έβγαιναν σε κάθε περίπτωση, αφού ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και μέλος της Επιτροπής Δημήτρης Καμμένος, είχε δηλώσει στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι θα καταψηφίσει κι έτσι δεν συγκεντρωνόταν η απαιτούμενη πλειοψηφία, ενώ από χθες είχε καταγραφεί έντονη γκρίνια στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, σε νέες καταγγελίες για τον Ευστάθιο Μαρίνο, προχώρησαν οι βουλευτές της ΝΔ στην Επιτροπή ΔΕΚΟ, με τον Γιάννη Βρούτση μάλιστα να εγείρει νέα ερωτηματικά για το εάν η εταιρία που διατηρούσε ο προτεινόμενος είχε φορολογική ενημερότητα, ισολογισμούς, είχε υποβάλλει φορολογική δήλωση και εν τέλει εάν ο κ. Μαρίνος παραμένει σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ.

Παράλληλα, ο κος Βρούτσης, χαρακτήρισε την επιστολή του «θρασύτατη» και αποκάλυψε ότι διαθέτει νέα στοιχεία για ένα ακόμα έργο που δόθηκε από την ΗΔΙΚΑ με απευθείας ανάθεση στον συνέταιρο του κ. Μαρίνου ενόσω εκείνος διατελούσε σύμβουλος του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΗΔΙΚΑ. Όπως υποστήριξε το έργο ήταν ύψους 7.350 ευρώ και με ημερομηνία 22/12/2017.

Ο, δε, αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, αποκάλυψε δύο ακόμα έργα που δόθηκαν από την ΗΔΙΚΑ στον ίδιο τον μέχρι χθες προτεινόμενο Ευστάθιο Μαρίνο, ύψους 7.316 ευρώ και 37.067 ευρώ αντίστοιχα το 2017 και σχολιάζοντας τα περί «ουδέν μεμπτόν» που υποστήριζε ο κ. Μαρίνος στην επιστολή του, είπε: «θα ήταν καλύτερο ο κος Μαρίνος να ήταν αν μη τι άλλο σεμνότερος γιατί προσβάλλει κι αυτούς που τον πρότειναν».

Για πόλεμο λάσπης κάνει λόγο το Υπουργείο Εργασίας

Το Υπουργείο Εργασίας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του για πόλεμο λάσπης από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και σημειώνει πως ότι έχει ειπωθεί αναφορικά με τον κ. Μαρίνο είναι "ανυπόστατα και χυδαία ψεύδη".

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει:

"Τις τελευταίες δύο ημέρες η ΝΔ επιδόθηκε σε έναν πόλεμο λάσπης σχετικά με το διορισμό νέου Διοικητή στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, ο οποίος οδήγησε στην απόσυρση από τη διαδικασία τον κ. Ευστάθιο Μαρίνο για λόγους ευθιξίας.

Το κόμμα- πυλώνας ενός πολιτικού συστήματος που ταυτίστηκε με τις μίζες εκατομμυρίων ευρώ, με τεράστια σκάνδαλα και απάτες σε βάρος του ελληνικού λαού, το κόμμα που έφτασε να μοιράζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χρησιμοποιώντας το ΚΕΕΛΠΝΟ ως ταμείο μαύρου πολιτικού χρήματος, έχει το θράσος να αμφισβητεί την ηθική της κυβέρνησης με ανυπόστατα και χυδαία ψεύδη.

Το κόμμα που βύθισε στα χρέη και την ανυποληψία τα ασφαλιστικά ταμεία δεν δέχεται ότι το Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης ανασυντάσσεται και ανακτά την αξιοπιστία του. Για το λόγο αυτό δίνει διαπιστευτήρια με κάθε τρόπο σε ιδιωτικά συμφέροντα και υπονομεύει τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση. Η προσπάθειά του θα πέσει στο κενό".