Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Τα κρασιά «Λευκός» και «Μαύρος Κύκνος» στα Active Greece Awards



Τα φρέσκα κρασιά Λευκός Κύκνος και Μαύρος Κύκνος της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων θα αποτελέσουν μια γευστική νότα στην απονομή των διακρίσεων «ACTIVE GREECE AWARDS 2016» που πραγματοποιείται την Τετάρτη 23 Μαρτίου και ώρα 5 μμ, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.     

Τα βραβεία αφορούν τις επιδόσεις των πιο εξωστρεφών και επιτυχημένων εξαγωγικών επιχειρήσεων ενέργειας, φάρμακών, μάρμαρων, ναυτιλίας κλπ και  Ελληνικού τουρισμού.     

Στην απονομή των διακρίσεων «ACTIVE GREECE AWARDS 2016»θα συμμετάσχουν και θα παρέμβουν: 
·    Πρέσβεις και εμπορικοί ακόλουθοι σημαντικών χωρών με υψηλό επίπεδο διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων οι οποίοι και θα παρέμβουν στην εκδήλωση, αναλύοντας τις προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας με ελληνικές επιχειρήσεις
·    Εκπρόσωποι των φορέων του κλάδου της εξωστρέφειας
·    Προσωπικότητες του πολιτικού κόσμου
·     Εκπρόσωποι των σημαντικότερων επιχειρηματικών ομίλων της χώρας
·    Άτομα των  ΜΜΕ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  θα δοθεί στη δημοσιότητα και η  αγγλόφωνη έκδοση του ετήσιου οδηγού ACTIVE GREECE 2016 – EXPORTS, TOURISM, SHIPPING, στον οποίο θα αποτυπώνονται όλες οι εξελίξεις στους τομείς της εξωστρέφειας, δηλαδή: την βιομηχανία, την ναυτιλία και τον τουρισμό.

Το γεύμα που θα ακολουθήσει για όλους τους παρευρισκόμενους, θα συνοδεύεται από τη σειρά κρασιών  Λευκός Κύκνος και Μαύρος Κύκνος.

Το Μοσχοφίλερο με  τη ζωηρή, φρουτώδη γεύση του και  το Αγιωργίτικο με το ρουμπινί χρώμα, το πλούσιο άρωμα και την απαλή του γεύση θα συνοδεύσουν υπέροχα την βραδιά των επιτυχιών. 

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα, με ισχυρή εξαγωγική παρουσία σε 35 χώρες της υφηλίου. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εδραίωση του ελληνικού ποιοτικού κρασιού διεθνώς.

Η εταιρία παράγει επώνυμα ελληνικά κρασιά, όλων των τύπων, σε διάφορες συσκευασίες. Δημιουργούνται στα Οινοποιεία της, σε όλη την Ελλάδα και συσκευάζονται στα εμφιαλωτήρια της Ελληνικά Κελλάρια στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου βρίσκεται και η έδρα της.  
Όλα τα οινικά προϊόντα της αποτελούν υπερήφανους πρεσβευτές της ελληνικής γης, του Έλληνα αμπελουργού και της σύγχρονης ελληνικής οινοποιίας, καθώς καλύπτουν άξια τις γευστικές απαιτήσεις των πολιτών του κόσμου. Δεν είναι λίγες, άλλωστε, οι  σειρές κρασιών της εταιρείας, όπως το Αλλοτινό, Ποικιλιακά Λουλούδια, Calliga  Apelia και η «value for money» σειρά Κύκνος, που έχουν κερδίσει τη σταθερή προτίμηση του καταναλωτικού κοινού.

Πέρα από τα κρασιά δικής της παραγωγής, η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε θέλησε, τα τελευταία χρόνια, να διευρύνει την γκάμα της, με νέες προτάσεις προς τους Έλληνες και ξένους καταναλωτές. 

Έτσι, προχώρησε σε εταιρική και εμπορική συμφωνία με τον οινολόγο και οινοποιό, Άγγελο Ρούβαλη, που αφορά την διακίνηση των προϊόντων του στην ελληνική και διεθνή αγορά. Ο Άγγελος Ρούβαλης, σημερινός Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), έχει το οινοποιείο του στους λόφους που βρίσκονται πάνω από το Αίγιο και δραστηριοποιείται αξιοποιώντας περίτεχνα τους μοναδικούς στον κόσμο, αμπελώνες των πλαγιών της Αιγιαλείας. Τα κρασιά του, περιορισμένης ποσοτικά, παραγωγής, αναγνωρισμένα ως πολύ υψηλής ποιότητας, έχουν κερδίσει την προτίμηση των απαιτητικών φίλων του κρασιού. Μερικά από αυτά είναι το φημισμένο «Ασπρολίθι», η δυναμική σειρά κρασιών «Μικρός Βοριάς» και οι οίνοι μακρόχρονης παλαίωσης «IANOS».

Από τις αρχές του 2010 η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. προχώρησε σε μία ακόμα συνεργασία με τον παραγωγό Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο, που πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως «άρχοντα της απόσταξης».  Με την συμφωνία αυτή, η εταιρεία μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη γκάμα της, με τα παραδοσιακά αποστάγματα ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ (ούζα, τσίπουρα, αποστάγματα Στέμφυλων Σταφυλής) αλλά και με τα βιολογικά, ποιοτικά κρασιά από το Κτήμα του.

Η εταιρεία, όμως, δεν στάθηκε μόνο σε στρατηγικές επιλογές στην Ελλάδα. Στράφηκε και στο εξωτερικό, αναγνωρίζοντας την δύναμη της παγκοσμιοποίησης. Γι’ αυτό αποφάσισε την στρατηγική συμφωνία και εμπορική συνεργασία με την Νο1 Γαλλική Εταιρία παραγωγής και διακίνησης κρασιών, την GRAND CHAIS DE FRANCE. Φέτος, το 2016, εγκαινιάζει την νέα της συνεργασία με τον ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, ενισχύοντας τη θέση του στην εγχώρια και διεθνή αγορά. 

Η υψηλή δυναμική της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων διακρίνεται από το χτίσιμο στρατηγικών συνεργασιών, με διακεκριμένα ονόματα-εταιρείες του οινικού κλάδου, αλλά και των ποτών, αποδεικνύοντας έτσι την «εξωστρεφή» φιλοσοφία και τον διαχρονικό της στόχο για την ανάδειξη ποιοτικών προϊόντων.