Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τα 48 ξενοδοχεία της Thomas Cook στην Ελλάδα



Ο αντίκτυπος από την κατάρρευση της Thomas Cook αναμένεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλος στην Ελλάδα καθώς από τα περίπου 200 ξενοδοχεία που έχει κάτω από την ομπρέλα της (ιδιόκτητα ή franchise) τα 48, δήλαδή σχεδόν το 1/4 βρίσκονται στην χώρα μας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλάνε για "φέσι που θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ. Από χθες άρχισε ο επαναπατρισμός των τουριστών από την Ελλάδα ενώ το Υπουργείο Οικονομικών συζήτησε τα πρώτα μέτρα για την ανακούφηση των συνεργατών της Τhomas Cook.

Η επόμενη ημέρα βρίσκει τους συνεργάτες όσων έχουν ανεβάσει ταμπέλα με ένα από τα σήματα της Thomas Cook να μετρούν οικονομικές απώλειες αλλά και να εξετάζουν πια θα πρέπει να είναι η επόμενη κίνηση τους εάν γλυτώσουν από το τσουνάμι. Καθώς οι πληρωμέμες από την βρετανική εταιρεία γίνονται με τρεις μήνες καθυστέρηση οι ξενοδόχοι βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς κεφάλαια για να πληρώσουν υπαλλήλους και προμηθευτές. Εκτιμάται ότι οι εργαζόμενοι, μόνο στα ξενοδοχεία ιδιοκτησίας της, ανέρχονται σε 640 άτομα με τα 370 απο αυτά σε δύο μονάδες στην Ρόδο.

Η πισίνα του Casa Cook στην Κω

Η πισίνα του Casa Cook στην Κω  FACEBOOK

 

Τα 48 ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Οκτώ διαφορετικά brands, δύο από τα οποία ξεκίνησαν από την Ελλάδα και 48 ξενοδοχεία σε νησιωτική και ηπειρωτική χώρα καθώς και εκατοντάδες ξενοδοχεία - συνεργάτες είναι επιγραμματικά η παρουσία της Thomas Cook στην χώρα μας σε επίπεδο ακινήτων.

Συγκεκριμένα κάτω από το σήμα Casa Cook διαθέτει τρεις μονάδες σε Ρόδο, Κω και Χανιά. Το ξενοδοχείο της Ρόδου ήταν το πρώτο που δημιούργησε η Thomas Cook στον κόσμο και ένα χρόνο αργότερα ακολούθησε αυτό στην Κω και φέτος στα Χανιά. Η Thomas Cook Hotel Investmet μάλιστα προχώρησε νωρίτερα φέτος στην αγορά του ξενοδοχείου στην Κω το οποίο διαθέτει 100 δωμάτια και είναι από τα πλέον αποδοτικά του ομίλου.

Σημαντική είναι η παρουσία στην χώρα μας και του σήματος Sentido μέσω 16 μονάδων και συγκεκριμένα των Sentido Aegean Pear και Sentido Pearl Beach στo Ρέθυμνο, Sentido Alexandra Beach Resort & Spa και Sentido Louis Plagos Beach στην Ζάκυνθο, Sentido Apollo Blue στην Ρόδο, Sentido Apollo Palace στην Κέρκυρα, Sentido Blue Sea Beach στην Σταλίδα, Sentido Carda Beach Atlantica στην Κω, Sentido Vasia Resort & Spa στον Νομό Λασιθίου, Sentido Elounda Blu στην Ελούντα, Sentido Port Royal Villas & Spa, Sentido Ixian all suites και Sentido Ixian Grand στην Ρόδο, Sentido Mediterranean Village στην Κατερίνη, Sentido Mikri Poli Atlantica στον Μακρύγιαλο Κρήτης και τέλος Sentido Thassos Imperial στην Θάσο.

 

Παγκόσμια πρεμιέρα από την Ελλάδα έκανε και το Cook's Club με το πρώτο να ανοίγει πέρυσι στην Χερσόνησο της Κρήτης σε ξενοδοχείο που εκμεταλλεύεται η οικογένεια Παπακαλιάτη. Το δεύτερο ξενοδοχείο κάτω από το σήμα στην χώρα μας άνοιξε μόλις τον περασμένο Απρίλιο στην Κω (Cook's Club Tigaki) ενώ υπάρχει και το Cook's Club City Beach Rhodes, στην πόλη της Ρόδου.

Υπό την επωνυμία Sunprime που είναι ξενοδοχεία αποκλειστικά για ενήλικους λειτουργούν ξενοδοχεία της Thomas Cook σε Κω (Sunprime Pearl Beach Marmari), Ρόδο (Sunprime Miramare Ixia) και στην Κρήτη (SunPrime Platanias Beach Hotel).

 

Ισχυρή παρουσία έχει και το σήμα Smartline με 14 ξενοδοχεία σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Συγκεκριμένα υπάρχουν το Smartline Mimosa στην Κέρκυρα, smartline Margarita και smartline Princess στην Ζάκυνθο, Smartline Arion Palace, Smartline Infinity Blue, Smartline Neptuno Beach, Smartline Village Resort & Waterpart και Smartline Kyknos Beach στην Κρήτη, Smartline Cosmopolitan Kos και Smartline More Meni Residence στην Κω, smartline Aquamare, smartline Cosmopolitan και smartline Semiramis στην Ρόδο και τέλος smartline Mediterranean στην Θεσσαλονίκη.

 

Κάτω από την ομπρέλα του σήματος SunConnect της Thomas Cook βρίσκονται πέντε ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Ελλάδα. Το SunConnect Marina Beach και το SunConnect Ostria Resort & Spa στην Κρήτη, το SunConnect Kipriotis Aqualand στην Κω και τα SunConnect Cyprotel Faliraki και SunConnect Kolymbia Star στην Ρόδο.

 

Τέλος υπάρχει και το σήμα Aldiana με παρουσία στην Κρήτη (Aldiana Club Kreta) καθώς και τα Sunwing Family Resort με τα ξενοδοχεία Sunwing Makrigialos Beach Resort και Ocean Beach Club στην Κρήτη και το πρόσφατα ανακαινισμένο Sunwing Kallithea Beach Resort στην Ρόδο.

 

Πηγή: news247