Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΣΥΡΙΖΑ για Σαμαρά



Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ , που θεωρεί ότι η συνέντευξη Σαμαρά “προκαλεί τον ελληνικό λαό”, χαρακτηρίζει τα λεγόμενά του “παραλήρημα μεγαλομανίας”.

“Κανείς δεν έχει ξεχάσει την καταστροφική του διακυβέρνηση, που έφερε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και οδήγησε εκατομμύρια Έλληνες στην ανεργία και στη φτώχεια”, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Οι απειλές του προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση φανερώνουν φόβο. Ο κ. Σαμαράς, αφού έκανε όσα έκανε σε βάρος του ελληνικού λαού, έχει το θράσος να συκοφαντεί τη Δικαιοσύνη και να ζητάει και τα ρέστα από εκείνους που ανέλαβαν το βαρύ έργο να βγάλουν την Ελλάδα από το βούρκο που τη βύθισε”, αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του κόμματος, που καταλήγει: “Αφού, όμως, αποφάσισε να γίνει καρικατούρα αυταρχισμού και μνημείο της πιο μαύρης αντίδρασης, του ευχόμαστε καλό δρόμο”.

Στη συνέντευξή του ο Αντώνης Σαμαράς τάσσεται υπέρ της σύστασης Εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ -το οποίο χαρακτηρίζει εφιαλτικό- επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να λένε οι πάντες ότι εκείνο το εφιαλτικό εξάμηνο στοίχισε στη χώρα 100 δισεκατομμύρια τουλάχιστον (μερικοί μιλάνε και για 200 δισεκατομμύρια!), χώρια τα παρατεταμένα capital controls, και κανείς να μην απολογηθεί γι’ αυτά τα μοιραία σφάλματα. «Δεν μιλάμε για κάποια “μικροζημιά”. Αν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, επί 40 χρόνια, είχαν χρεώσει την Ελλάδα 317 δισεκατομμύρια, η κυβέρνηση Τσίπρα κατάφερε μέσα σε έξι μήνες μόνο, να της στοιχίσει άλλα 100 δισεκατομμύρια τουλάχιστον! Ποτέ κυβέρνηση δεν “κατάφερε” να κάνει σε τόσο λίγο χρόνο τόσο τεράστια ζημιά! Πώς να μη γίνει Εξεταστική γι’ αυτό;», λέει χαρακτηριστικά.