Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Συνεδριάζει εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ



Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ συγκαλεί αύριο την Κοινοβουλευτική Ομάδα προκειμένου να ζυγίσουν τα νέα δεδομένα για την συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κυβερνητικός εταίρος μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης συμφωνίας των Πρεσπών» , ενώ είχε προηγηθεί και η παρέμβαση του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ Γιάννη Σγουρίδη, ο οποίος είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να αναπέμψει τη συμφωνία.

Το μόνο σίγουρο, ωστόσο, είναι ότι εντός των ΑΝΕΛ υπάρχει πανσπερμία απόψεων, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του Θανάση Παπαχριστόπουλου ο οποίος τάσσεται αναφανδόν υπέρ της Συμφωνίας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ήταν αιχμηρό για τη Νέα Δημοκρατία το σημερινό σχόλιο του εκπροσώπου του κόμματος Θοδωρή Τοσουνίδη, ο οποίος με αφορμή το ενδεχόμενο η ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής είπε ότι κινδυνεύει να πυροβολήσει για ακόμα μια φορά τα πόδια της. Ο ίδιος απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, είπε: «Θα τολμήσετε να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας για το ζήτημα των Σκοπίων υπερασπιζόμενοι δήθεν τη Μακεδονία, χωρίς όμως να δεσμεύεστε ότι δεν θα δεχθείτε ποτέ τη χρήση του ονόματος "Μακεδονία";», κατηγορώντας την για υποκρισία και πλήρη αφωνία.