Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Συνάντηση Μητσοτάκη - Μοσκοβισί: Η πρόταση της ΝΔ για έξοδο από την κρίση



Την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, με συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς, για την έξοδο της χώρας από την κρίση παρουσίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή.

"Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και για τις καθυστερήσεις. Δεν είναι ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας οι καθυστερήσεις, ούτε οι υπερβολικές απαιτήσεις των δανειστών”, τόνισαν, αμέσως μετά τη λήξη του τετ α τετ Μητσοτάκη-Μοσκοβισί, πηγές της οδού Πειραιώς.

Το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση διάρκειας 15 λεπτών στο γραφείο του στη Βουλή και με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος και πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Σε συνομιλία με δημοσιογράφους οι οποίοι ρώτησαν τον κ. Σαμαρά αν ανησυχεί ότι μπορεί να επαναληφθούν όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2015, ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε: «Δεν μου αρέσει να τα δραματοποιώ. Το σίγουρο είναι ότι κάθε μέρα που περνάει ανεβαίνει ο λογαριασμός. Αυτό είναι το σημαντικό».