Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 -
Ξάστερος ουρανός

1 °C

Σήμερα, 25. Ιανουαρίου 2022

Συνάντηση με θέμα την Ελλάδα μεταξύ Μοσκοβισί-ΛαγκάρντΟ επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, σύμφωνα με όσα έγραψε Twitter είχε συνάντηση με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ «εποικοδομητικές συνομιλίες» για τα επόμενα βήματα του ελληνικού προγράμματος .

Στην ανάρτηση του ο Μοσκοβισί σημείωσε συγκεκριμένα ότι οι συνομιλίες με την επικεφαλής του ΔΝΤ αφορούσαν την προετοιμασία της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και τα επόμενα βήματα του ελληνικού προγράμματος».

Νωρίτερα, η κ. Λαγκάρντ, η οποία βρίσκεται στις Βρυξέλλες, χαρακτήρισε αναγκαία την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, προσθέτοντας παράλληλα, ότι ο τρόπος διασφάλισης της βιωσιμότητάς του «θα πρέπει να αποφασιστεί εκ των προτέρων». Ωστόσο, όπως αποσαφήνισε, το εύρος των παρεμβάσεων αυτών, δύναται να καθοριστεί μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας.

Όσον αφορά τη συμμετοχή του Ταμείου στο χρηματοδοτικό σκέλος του προγράμματος, επιβεβαίωσε ότι «εξετάζουμε το ενδεχόμενο παροχής κάποιας δανειοδοτικής βοήθειας» προς την Ελλάδα. Σημείωσε όμως ότι ακόμη είμαστε στα μισά του δρόμου, μέχρι την τελική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ.

ΗΚριστίν Λαγκάρντ δεν έκρυψε πάντως την ικανοποίηση της για τα αποτελέσματα του Eurogroup της 7ης Απριλίου, σημειώνοντας πως «η Ελλάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση ως προς τις μεταρρυθμίσεις».