Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 -
Ξάστερος ουρανός

13 °C

Σήμερα, 20. Φεβρουαρίου 2019

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για το φόβο επιθέσεων από «μασκαράδες»



Σε επιφυλακή βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία υπό το φόβο επιθέσεων από «μασκαράδες» την περίοδο της αποκριάς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος», οι αρχές ασφαλείας δεν έχουν ξεχάσει επιθέσεις αντιεξουσιαστών που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια, εναντίον αστυνομικών κυρίως στόχων, από άτομα που φορούν αποκριάτικες μάσκες. Κι έτσι την φετινή χρονιά ζητά την λήψη εκτάκτων μέτρων και επαγρύπνηση με τον κίνδυνο «μεταμφιεσμένων» που δεν θα έχουν ... εορταστικές διαθέσεις…

Σε κατεπείγον έγγραφο που στάλθηκε σε αστυνομικές υπηρεσίες, και παρουσιάζει «Το Βήμα» σημειώνεται: «Με αφορμή τον εορτασμό της Αποκριάς και τη διεξαγωγή αποκριάτικων εκδηλώσεων και λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά το παρελθόν είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο άτομα ή ομάδες εκμεταλλευόμενα τη χρήση αποκριάτικων στολών να προβαίνουν σε διάπραξη εκνόμων ενεργειών δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο πραγματοποίησης αντιστοίχων ενεργειών κατά την τρέχουσα περίοδο». 

Κι έτσι ζητείται επιφυλακή λόγω …Καρνάβαλου όπου ανάμεσα στα άλλα ζητείται «η λήψη αυξημένων μέτρων αυτοπροστασίας» αλλά και να δοθούν εντολές για την «αντιμετώπιση τυχόν υπόπτων περιστατικών με την απαιτούμενη σοβαρότητα». Κι όχι χαλαρότητα λόγω Τριωδίου…

Σημειώνεται ότι στις 19 Φεβρουαρίου του 2017 είχε σημειωθεί επίθεση από περίπου 30 άτομα ντυμένα με μάσκες αποκριάτικες που εκτόξευσαν τέσσερις βόμβες μολότοφ εναντίον της αστυνομικής δύναμης που φρουρεί τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά. Από τις φωτιές προκλήθηκαν ζημιές σε δύο αυτοκίνητα και στην πρόσοψη των γραφείων. 

Για την επίθεση αυτή υπήρξαν αρχικά 44 προσαγωγές που κατέληξαν σε συλλήψεις επτά … λαθρομεταναστών. Απορίες είχε προκαλέσει τότε ο αιφνιδιασμός και ο τρόπος αντίδρασης των αστυνομικών. Την ευθύνη για αυτή την επίθεση είχε αναλάβει, μερικές ημέρες αργότερα η «Ομάδα αναρχικών, κομμουνιστών και αντιεξουσιαστών».