Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Συναγερμός στη Λάρισα: Στις φλόγες το κτίριο που στεγάζει την εφορία



Στις φλόγες τυλίχτηκε το κτίριο που στεγάζει τη Β’ ΔΥΟ στο κέντρο της Λάρισας επί της Ρούσβελτ.

Η φωτιά ξέσπασε στις 5:20 σήμερα το πρωί και στην επιχείρηση κατάσβεσης παίρνουν μέρος 13 οχήματα της Πυροσβεστικής με 32 άντρες.

Στο ισόγειο του κτιρίου στεγάζονται καταστήματα εστίασης.

H Β’ ΔΟΥ Λάρισας επρόκειτο να καταργηθεί και να συγχωνευθεί από την Α’ ΔΟΥ Λάρισας σύμφωνα με το σχέδιο συγχωνεύσεων που έχει εκπονήσει η ΑΑΔΕ και αφορά 34 Εφορίες σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με το σχέδιο θα μετακόμιζε στη Φιλιππούπολη, στο πρώην κτίριο της ιστορικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, που εδρεύει και η Α’ ΔΟΥ.

Μέχρι αυτή την ώρα συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της από την πυροσβεστική.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας!

Αν και η δημόσια υπηρεσία ήταν κλειστή λόγω της ημέρας, σήμανε συναγερμός. Κι αυτό διότι πολύ κοντά λειτουργούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κάποια από τα οποία μάλιστα ίσως διατηρούσαν και εύφλεκτα υλικά (σ.σ. φιάλες υγραερίου κλπ).

Οι αρχές παράλληλα απομάκρυναν τους ένοικους στην περιοχή σε απόσταση 200 μέτρων για λόγους ασφαλείας.

Στο σημείο έχει συγκεντρωθεί από το πρωί πολύς κόσμος παρακολουθώντας αυτό το απίστευτο θέματα στο κέντρο της Λάρισας!

Σημειώνεται πως η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η πυροσβεστική δεν έχει δώσει ενημέρωση για το… αντίθετο, με τις προσπάθεια των πυροσβεστών να είναι τεράστια.