Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 -
Ξάστερος ουρανός

3 °C

Σήμερα, 26. Ιανουαρίου 2022

Συμμορία «χτυπούσε» σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες


Χειροπέδες σε δύο μέλη συμμορίας, τα οποία φέρονται να ενέχονται σε περιπτώσεις ληστείας, διαρρήξεων και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, πέρασαν χθες οι Αρχές, τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Θεσσαλονίκη.

Οι συλλήψεις έγιναν από οργανωμένη επιχείρηση και σε συνεργασία αστυνομικών της Ασφάλειας, της ΟΠΚΕ και της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη δύο συνεργών τους.

Προηγήθηκε έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι οι τέσσερις φερόμενοι ως δράστες, τουλάχιστον από τις 19 του περασμένου Σεπτεμβρίου, έως την ημέρα σύλληψής τους, συνέστησαν συμμορία με σκοπό την τέλεση κλοπών και ληστειών στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και στον νομό Σερρών.

Τα μέλη της συμμορίας είχαν αναπτύξει συγκεκριμένο τρόπο δράσης, προκειμένου να παραπλανούν τις αστυνομικές Αρχές. Μετακινούνταν από και προς τους υποψήφιους «στόχους», με κλεμμένο όχημα, ενώ για ένα δεύτερο αυτοκίνητο που κατείχαν είχαν πλαστογραφήσει έγγραφα μεταβίβασης. Και στα δύο Ι.Χ. τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι φερόμενοι ως δράστες, που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για συναφή αδικήματα, διέπραξαν μέσα σε δυόμισι μήνες μία ληστεία, τέσσερις διαρρήξεις καταστημάτων και επιχειρήσεων, μία κλοπή οχήματος και τρεις κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας, ενώ η λεία τους περιελάμβανε χρηματικό ποσό και διάφορα αντικείμενα.

Το κλεμμένο όχημα που χρησιμοποιούσαν εντοπίστηκε εγκαίρως από αστυνομικούς, μέσα σε συνεργείο αυτοκινήτων σε χωριό της Θεσσαλονίκης, λίγο πριν την πλήρη αποσυναρμολόγησή του και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των συλληφθέντων στη Χαλκηδόνα και τα Διαβατά εντοπίστηκαν ποσότητες ναρκωτικών.