Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σύλληψη άνδρα που εκβίαζε ιδιοκτήτρια Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων προσποιούμενος το δημοσιογράφο


Στη σύλληψη ενός 53χρονου, ο οποίος προσποιούμενος το δημοσιογράφο, εκβίαζε ιδιοκτήτρια Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η ιδιοκτήτρια της Μονάδας κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι από τα μέση Ιουλίου, ο 53χρονος απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 70.000 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι εκπροσωπεί την οικογένεια ηλικιωμένης γυναίκας η οποία νοσηλεύτηκε στην παραπάνω Μονάδα από τις αρχές έως τα μέσα Ιουλίου 2018 και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου απεβίωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, η γνωριμία του με την οικογένεια της ηλικιωμένης, φέρεται να έγινε κατά τη διάρκεια που η ηλικιωμένη νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 53χρονος έλεγε στην ιδιοκτήτρια ότι θα καταγγείλει, ψευδώς, στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές κακομεταχείριση των ηλικιωμένων με αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας τους.

Χθες το μεσημέρι σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, ο 53χρονος συνελήφθη έπειτα από την παραλαβή συμφωνηθέντος χρηματικού ποσού ως προκαταβολή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.