Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Συγκλονιστικό βίντεο από τις ολονύχτιες προσπάθειες της ΕΜΑΚ για τη μεταφορά της άτυχης Κάλλιας στην Κρήτη



Η ολονύχτια προσπάθεια των κλιμακίων της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής να ανασύρουν το φορείο με την άτυχη κοπέλα με κάθετη ανάβαση από το φαράγγι του Αμπά, είχε δραματική κατάληξη.

Γιατρός και διασώστες διαπιστώσαν  και επίσημα πλέον ότι η Κάλλια Μηλιαρά, έμπειρη ορειβάτης είχε χάσει πιθανότατα ακαριαία της ζωή της, πέφτοντας στο κενό από τουλάχιστον 70 μέτρων.

«Ο χρόνος είχε κυλήσει σχεδόν αμέσως αρνητικά», αναφέρει ο διοικητής της 3ης ΕΜΑΚ κ. Γιώργος Τσακαλάς στην ΚΡΗΤΗ TV. «Λόγω της σαθρότητας του εδάφους εμείς πραγματοποιήσαμε την ανάσυρση από την πλευρά την απότομη, την κάθετη και υπήρχε μεγάλος κίνδυνος και για τους διασώστες και για ολόκληρη την επιχείρηση», τόνισε. 

Οι διασώστες κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανασύρουν την άτυχη κοπέλα από το φαράγγι όπου βρήκε τραγικό θάνατο χθες το μεσημέρι.

Ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας κατάφερε να προσγειωθεί δύο φορές στην περιοχή του φαραγγιού περιμένοντας για να παραλάβει το φορείο, όμως, στάθηκε αδύνατο να συνδράμει περεταίρω στην επιχείρηση.