Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Προσπάθειες



Τσίπρας: Χάρη στις προσπάθειες του λαού η Ελλάδα γυρίζει σελίδα

Μηνύματα για την Ελλάδα και τον ρόλο της έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στον χαιρετισμό που απηύθυνε στη δεξίωση που παρέθεσε προς τιμή του το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας ότι τόσο από το 2015 όσο και από το 2016 που είχε απευθυνθεί ξανά στην ομογένεια από τη Νέα Υόρκη, «έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι» και «τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά για τη χώρα».



Συγκλονιστικό βίντεο από τις ολονύχτιες προσπάθειες της ΕΜΑΚ για τη μεταφορά της άτυχης Κάλλιας στην Κρήτη

Η ολονύχτια προσπάθεια των κλιμακίων της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής να ανασύρουν το φορείο με την άτυχη κοπέλα με κάθετη ανάβαση από το φαράγγι του Αμπά, είχε δραματική κατάληξη.



Ύστατες προσπάθειες της Ευρώπης να διασωθεί η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Οι υπουργοί Εξωτερικών πέντε μεγάλων δυνάμεων αναμένεται να παρουσιάσουν το μεσημέρι ένα πακέτο κινήτρων στον ιρανό ομόλογό τους προκειμένου η Τεχεράνη να μην εγκαταλείψει το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης ΚΟΣΔ, τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας που είχε συναφθεί το 2015.



Η ΕΕ στηρίζει τις προσπάθειες για λύση στο Σκοπιανό

Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για την λύση στο Σκοπιανό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, Φεντερίκα Μογκερίνι, με τον αντιπρόεδρο της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μπουζάρ Οσμάνι.



Süddeutsche Zeitung: "Επαινούν την Ελλάδα για τις προσπάθειές της"

«Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών επαίνεσαν την ελληνική κυβέρνηση για τις μεγάλες προσπάθειες μεταρρυθμίσεων», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche  Zeitung.



Αλβανία: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης φωτιάς πάνω από μειονοτικό χωριό

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης του τελευταίου μετώπου πυρκαγιάς που μαίνεται πάνω από το ελληνικό μειονοτικό χωριό Γιαννιτσάτι στο Δήμο Φοινίκης.