Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Στο αυτόφωρο σήμερα οι γονείς της μικρής Μαρίας. Γρίφος η εξαφάνιση της



Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο οδηγούνται σήμερα για να δικαστούν οι γονείς της μικρής Μαρίας, καθώς σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Ο πατέρας και η μητέρα του 3,5 ετών κοριτσιού, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για την μυστηριώδη εξαφάνιση της, ανήμερα του Πάσχα, στον Σκαραμαγκά.

Η μικρή μετά από μια πρωτοφανή κινητοποίηση των Αρχών, του Χαμόγελου του Παιδιού αλλά και των social media, βρέθηκε μετά από περίπου 20 ώρες (την Δευτέρα του Πάσχα), στο Χαϊδάρι, στη Λεωφόρο Καβάλας, με την εξαφάνιση της να παραμένει προς το παρόν… γρίφος.

Αν και αρχικά οι εκτιμήσεις ήταν ότι κάποιος ή κάποιοι άρπαξαν την μικρή Μαρία από την μάνδρα αυτοκινήτων του παππού της στον Σκαραμαγκά (όπου η οικογένεια έκανε Πάσχα), τα όσα είπε αφότου βρέθηκε η μικρή στους αστυνομικούς, ανατρέπουν τα πάντα.

«Με άφησε η μαμά μου στο δάσος. Πήγα να δω κάτι σκυλάκια και χάθηκα. Το βράδυ έμεινα έξω. Άκουγα σκυλάκια που γάβγιζαν. Φοβόμουν, κρύωνα και πεινούσα. Κοιμήθηκα στα χόρτα» φέρονται να είναι τα πρώτα λόγια του 3,5 ετών κοριτσιού στον ψυχολόγο της Αστυνομίας.

Τι είπε ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων για την κατάστασή της:

«Η κατάστασή της είναι καλή και δεν της χορηγείται φαρμακευτική αγωγή» δήλωσε στο STAR ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων, Μανώλης Παπασάββας.

Ο κ. Παπασάββας επιβεβαίωσε ότι η μικρή Μαρία δεν έχει κακοποιηθεί ενώ τόνισε πως όταν πήγε στο νοσοκομείο ήταν τρομαγμένη ωστόσο «η κατάστασή της είναι καλύτερη, είναι πιο ευδιάθετο το κοριτσάκι και έπαιξε και με άλλα παιδάκια».

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ:

Η μικρούλα εξαφανίστηκε από την μάντρα παλιών αυτοκινήτων του παππού της, όπου είχε πάει με τους γονείς της για το Πάσχα και βρέθηκε, 20 ώρες αργότερα, στην περιοχή Αφαία Χαϊδαρίου,περίπου 4 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της εξαφάνισης. Ουδείς γνωρίζει πώς το παιδί βρέθηκε εκεί, ενώ ο παππούς του δήλωσε πεπεισμένος πως η εξαφάνιση της εγγονής του ήταν απαγωγή και κατήγγειλε πως είναι σχεδόν σίγουρος για το ποιος ευθύνεται! «Το παιδί το πήρε χέρι! Κόβω το κεφάλι μου και θα τον βρώ αυτόν, ξέρω περίπου ποιος είναι», ανέφερε στους δημοσιογράφους, ενώ, αν και απέφυγε να πει λεπτομέρειες, πρόσθεσε «έχω διαφορές με κάποιον και πιστεύω πως αυτός είναι».

Τι είπε η γυναίκα που την βρήκε:

Σε αποκλειστικές δηλώσεις της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, η Φωτεινή Δημητρίου, μία από τις γυναίκες που βρήκαν τη μικρή Μαρία, έδειξε βέβαιη ότι η μικρή Μαρία οδηγήθηκε στο σημείο από κάποιον ή κάποιους ενήλικες και δεν βρέθηκε εκεί μόνη της. Μάλιστα, αποκάλυψε κάτι που κατέθεσε και στην αστυνομία: Σε πάρκινγκ κοντά στο σημείο όπουβρέθηκε να κάθεται -σαν να της έχουν πει να περιμένει- η Μαρία, ήταν ένα μαύρο αυτοκίνητο με τρία άτομα, τα οποία εξαφανίστηκαν όταν μαζεύτηκε κόσμος!