Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Στις φυλακές Χαλκίδας ο Τσοχατζόπουλος, στον Ελαιώνα Αρετή και Σταμάτη



Με κλάματα από την Βίκυ Σταμάτη, θυμό και οργή από τον Άκη Τσοχατζόπουλο γράφτηκαν οι «τίτλοι τέλους» στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών.

Μετά από τρεις ημέρες διαδικασίας για την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, ο Άκης Τσοχατζόπουλος παίρνει το δρόμο για τη φυλακή καθώς αύριο αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Χαλκίδας.

Στις φυλακές Ελαιώνα Θηβών θα οδηγηθεί η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου έστω και για λίγο, καθώς έχει εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής της. Η Βίκυ Σταμάτη η οποία λίγες ώρες νωρίτερα με την αιφνιδιαστική αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε, έκλεισε την έγγαμη συμβίωσή της με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, θα οδηγηθεί κι αυτή πιθανότατα στον Ελαιώνα αν και θα προσπαθήσει να κρατηθεί στον Κορυδαλλό επειδή είναι μητέρα ανήλικου παιδιού.

"Αφήστε με να είμαι με το παιδί μου έστω και με φύλαξη", είπε κλαίγοντας στο δικαστήριο, μετά τη λήξη της διαδικασίας, η Βίκυ Σταμάτη. "Είναι προκατειλημμένοι, αδιαφορούν , περιφρονούν τον κόσμο", φώναζε την ίδια ώρα από το εδώλιο ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν και άλλοι 6 καταδικασθέντες, έστω και μικρό χρονικό διάστημα έχοντας εκτίσει μέρος των ποινών τους έως ότου αποφανθεί ο εισαγγελέας για την τύχη τους.

Το δικαστήριο αποφάσισε τελεσίδικα τη δέσμευση της περιουσίας του Άκη Τσοχατζόπουλου ενώ του υποχρέωσε σε αποζημίωση ύψους 1 εκ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο.

Συνολικά επιδικάστηκε αποζημίωση ποσού 1.570.000 ευρώ υπέρ του ελληνικού δημοσίου το οποίο παραστάθηκε με ρητή επιφύλαξη.

Με απόφασή του το δικαστήριο πάντως αποδέσμευσε 3 ακίνητα της Αρετής Τσοχατζοπούλου , λογαριασμούς με 15.000 ευρώ και τιμαλφή (βαφτιστικά σταυρουδάκια) της κόρης του πρώην υπουργού η οποία είχε επιστρέψει από την αρχή της δίκης 3 ακίνητα στο δημόσιο.

Επίσης αποδεσμεύθηκαν 3 ακίνητα και ένα οικόπεδο της Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενάουερ καθώς εξ αρχής είχε επιστρέψει στο δημόσιο 1.263.000 ευρώ μαζί τη Βίκυ Σταμάτη και την Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Παράλληλα αποδεσμεύτηκε το διαμέρισμα της Βίκυς Σταμάτη στο Χαλάνδρι όπου και διέμενε μετά την αποφυλάκισή της μαζί με το παιδί της.