Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Στην Ουάσινγκτον μαζί με τον πρωθυπουργό η Νίκη Κεραμέως



Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα συνοδεύσει στο ταξίδι του στην Ουάσινγκτον στις 6 - 9 Ιανουαρίου η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός θα πραγματοποιήσει νέο γύρο επαφών και συνομιλιών για την προώθηση των ακαδημαϊκών συνεργειών μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων. Υπενθυμίζεται οτι τον Μάρτιο θα επισκεφτεί την χώρα τ αντιπροσωπεία αμερικανικών πανεπιστημίων με στόχο την προώθηση συνεργασιών Ελλάδας - ΗΠΑ στον τομέα της εκπαίδευσης, την ενίσχυση της συνεργατικής έρευνας και την εκπόνηση κοινών προγραμμάτων σπουδών μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων.

Η αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στην Αθήνα από τις 28 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου 2020 και παραμονή τους στην Ελλάδα θα περιλαμβάνει επισκέψεις σε Πανεπιστήμια της πρωτεύουσας και άλλων πόλεων, ενώ θα πραγματοποιηθούν επαφές και συναντήσεις κορυφαίων στελεχών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης των δύο χωρών.

Στην τελευταία επίσκεψή της στις ΗΠΑ η κ. Κεραμέως είχε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους πανεπιστημίων, στις οποίες συζήτησε το πρόγραμμα της κυβέρνησης για ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών ΑΕΙ.