Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Στην φάκα οι «μαϊμού» εφοριακοί-Διέπραξαν συνολικά 16 απάτες και μια απόπειρα



Πλήθος καταδίκες από διαφορετικά κακουργιοδικεία της χώρας έχουν ήδη στην «πλάτη» τρεις Έλληνες από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, οι οποίοι παρίσταναν τους εφοριακούς και έπαιρναν χρήματα από ηλικιωμένους, δήθεν για χρέη των παιδιών τους στην Εφορία! Σε αυτές, προστέθηκε άλλη μια από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας.

Οι απατεώνες, που δρούσαν από τον Ιούνιο του 2011 και διέπραξαν συνολικά 16 απάτες και μια απόπειρα, συνελήφθησαν τον Απρίλιο του 2012 από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας και αναγνωρίστηκαν από τα περισσότερα θύματά τους. Στην προανάκριση διαπιστώθηκε ότι είχαν διαπράξει και τουλάχιστον άλλες δυο απάτες, μια στο Παλιό Φάληρο και μια ακόμη στο... Διδυμότειχο! Μάλιστα, ο «αρχηγός» της σπείρας, που ήταν και υπότροπος, έδινε και… αποδείξεις στα θύματα! 

Ο συγκεκριμένος αρνήθηκε να μεταχθεί από τις φυλακές όπου κρατείται για να δικαστεί και του επιβλήθηκε ερήμην ποινή κάθειρξης εννέα ετών και έξι μηνών. Στους άλλους δυο, που είναι πατέρας και γιος, επιβλήθηκε ποινή έξι ετών καθώς αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, αφού επέστρεψαν στα θύματά τους 20.000 ευρώ από τα συνολικά 34.230 ευρώ που τους είχαν αποσπάσει! Μάλιστα, η έφεσή τους έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και αφέθηκαν ελεύθεροι με τον όρο της εμφάνισής τους μια φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.