Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

απατες



Απάτες άνω των 138.000 ευρώ εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ. – Πώς δρούσε το κύκλωμα

Περισσότερες από 138.000 ευρώ φαίνεται ότι «ξάφρισαν» από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων θυμάτων τους τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που διέπρατταν απάτες σε πανελλαδικό επίπεδο.



Νέες συλλήψεις για απάτες σε Δράμα και Καβάλα

Δύο υποθέσεις απάτης σε βάρος πολιτών εξιχνιάστηκαν στις περιοχές της Δράμας και της Καβάλας ενώ συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη σπείρας.

Συγκεκριμένα, μετά από έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, συνελήφθησαν στη Δράμα δύο άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης.



Μπαράζ καταγγελιών για τα κέντρα αδυνατίσματος

Πληθώρα καταγγελιών δέχεται η ΕΚΠΟΙΖΩ το τελευταίο διάστημα  από καταναλωτές που έχουν πέσει θύματα των παραπλανητικών τακτικών των Κέντρων Αδυνατίσματος και Αισθητικής, τα οποία με αφορμή δελεαστικές “προσφορές” και εντυπωσιακές διαφημίσεις παρασύρουν τους καταναλωτές σε συμβάσεις εκατοντάδων ευρώ.



Προσοχή! Nέες απάτες μέσω τηλεφώνου και ATM

Προβληματίζουν οι διαστάσεις που έχουν λάβει περιστατικά εξαπάτησης πολιτών ανα τη χώρα και που αφορούν κυρίως σε ηλικιωμένους που επιτήδιοι εξαπατούν μέσω τηλεφώνου και όχι μόνο.



Απάτες μέσω facebook - Πώς θα προστατευτείτε

Σε ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού σχετικά με τις συναλλαγές από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προχώρησε η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, μετά από έρευνα της επί καταγγελιών καταναλωτών που προχώρησαν σε συναλλαγές από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιδιαίτερα μέσω του Facebook.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτές είναι οι πιο διαδεδομένες απάτες στα ΑΤΜ - Τι πρέπει να προσέχετε

Το καλοκαίρι βρίσκεται στο απόγειό του και, καθώς οι εργαζόμενοι παίρνουν τις άδειές τους, πολλά μηχανήματα αυτόματων αναλήψεων μένουν αφύλακτα -ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Οι καταθέτες δεν θα πρέπει να εφησυχάζουν, καθώς απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και στα ΑΤΜ των τουριστικών περιοχών όπου οι απατεώνες έχουν στήσει «παγίδες».