Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Στη Λήμνο ο Τσίπρας - "Αδειάζουν" για χάρη του τη Λέσβο



Στη Λήμνο, στο δημαρχείο στη Μύρινα, βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει συνάντηση με τον δήμαρχο, Δημήτρη Μαρινάκη και φορείς της πόλης.

Ο δήμαρχος υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό δωρίζοντας του το έμβλημα του δήμου του νησιού, που απεικονίζει τη βασίλισσσα Υψιπύλη, καθώς και έναν αμφορέα φτιαγμένο από κοχύλια, με τον κ. Τσίπρα να αναφέρει ότι θα τον τοποθετήσει στο Μέγαρο Μαξίμου για να κοσμεί τον χώρο.

 
limnos
 
limnos2

Τα εκπαιδευτικά ζητήματα του νησιού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης κατά την έναρξη της συνάντησης, με τους τοπικούς φορείς να αναφέρουν ότι έχουν καλυφθεί τα κενά. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, καθώς και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Γιώργος Πάλλης. Στη συνάντηση συμμετέχει και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Στη φωτογραφία που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του πρωθυπουργού στο Twitter, εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας να συνομιλεί με τον κ. Μαρινάκη και φορείς της πόλης, ενώ στο τραπέζι διακρίνονται τα διάσημα βενιζελικά, τα παραδοσιακά γλυκίσματα του νησιού.

Η άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στο Δημαρχείο

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα γλυκά ονομάστηκαν έτσι επειδή τα έφτιαξαν οι Λημνιές νοικοκυρές για να προσφέρουν στον Ελ. Βενιζέλο όταν αυτός επισκέφθηκε τη Λήμνο μετά την απελευθέρωσή της, το 1912.
tsipras-limnos

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια, θα επισκεφθεί την 130η Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας και ακολούθως θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Αγρόκτημα του Παλημνιακού Ταμείου στο Λιβαδοχώρι Λήμνου.

Στη Λέσβο σε εχθρικό κλίμα θα γίνει η πολυαναμενόμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα. Οι κάτοικοι του νησιού περιμένουν πώς και πώς τον πρωθυπουργό για να διαμαρτυρηθούν έντονα για τα δύο θέματα που τους «καίνε», το προσφυγικό και τον ΦΠΑ, ενώ περιμένουν φυσικά όχι απλά υποσχέσεις, αλλά λύσεις.

Με απεργίες, κλειστά καταστήματα, συλλαλητήρια και πορείες θα υποδεχθούν σε λίγη ώρα τον πρωθυπουργό, οι φορείς του νησιού.

Από χθες στη Λέσβο βρίσκονται 7 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ ενώ όλες οι δυνάμεις του νησιού, είναι ενισχυμένες και από δυνάμεις της Χίου, όπου θα βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να μην υπάρξουν έκτροπα.

Όλα είναι έτοιμα στη γενική γραμματεία όπου θα γίνει η ομιλία Τσίπρα

lesbos5lesbos4lesbos3

Έρημη είναι σήμερα η πόλη της Μυτιλήνης αφού τα καταστήματα είναι κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι φωτογραφίες της αγοράς είναι χαρακτηριστικές. 

katas2katas3katasi