Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Στη Λέσβο σήμερα η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας



Στις 12.30 το μεσημέρι αναμένεται να φθάσει στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης, η πανέμορφη βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια.

Μετά την Σούζαν Σάραντον, την Αντζελίνα Τζολί και προσφάτως τον Πάπα Φραγκίσκο, που ήρθαν στη Λέσβο για να στείλουν τα δικά τους μηνύματα προς όλο τον κόσμο, για το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα, ακόμα ένα ηχηρό όνομα παγκόσμιας ακτινοβολίας, έρχεται για να δει από κοντά το μέγεθος του προβλήματος και να στείλει κι αυτή με τη σειρά της, τα δικά της μηνύματα αλληλεγγύης σε κάθε γωνιά της γης.

Η επίσκεψη θα διαρκέσει δύο ώρες, από τις 12.30 έως τις 14.30 και στο διάστημα αυτό, η βασίλισσα Ράνια θα επισκεφθεί τον καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και που λειτουργεί υπό την ευθύνη της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης IRC, η οποία και την προσκάλεσε στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της βασιλικής Αυλής, η βασίλισσα Ράνια μετά το πέρας της επίσκεψής της, θα δώσει στα ΜΜΕ μία δήλωσή της και δεν θα παραχωρήσει καμία συνέντευξη.