Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Στη φυλακή 57χρονος για χρέος 3.500 ευρώ στο Δημόσιο



Χθες αργά το μεσημέρι οδηγήθηκε στη φυλακή ένας 57χρονος Βολιώτης φυγόποινος, ο οποίος είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών για οφειλές στο δημόσιο ύψους περίπου 10.000 ευρώ.

Ο 57χρονος, ο οποίος συνελήφθη προχθές από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ως φυγόποινος και οδηγήθηκε χθες στα Δικαστήρια, είχε δοσοποιήσει την ποινή του.

Όμως δεν τήρησε την ρύθμιση και ενώ η προθεσμία έληξε πριν από δύο χρόνια δεν εμφανίστηκε στα Δικαστήρια για να εξετάσει με ποιο τρόπο θα αποπληρώσει την ποινή του.

«Πέρασαν δύο χρόνια μετά τη λήξη της προθεσμίας», είπε η πρόεδρος του Δικαστηρίου, ανακοινώνοντας την απόρριψη της αίτησης για μετατροπή της ποινής σε κοινωφελή εργασία.

Ο 57χρονος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «αισθάνεται πολύ άσχημα που δεν μπόρεσε να πληρώσει την ποινή του». Ο φυγόποινος όφειλε χθες να καταβάλει ποσό ύψους 3.500 ευρώ για να αφεθεί ελεύθερος, όμως δεν είχε την οικονομική δυνατότητα. Κάνει διεθνείς μεταφορές, όμως τα τελευταία τρία χρόνια έχει παροπλισμένο το όχημά του, καθώς λόγω της κρίσης δεν έχει αντικείμενο εργασίας.

Εν τω μεταξύ, ποινή φυλάκισης τριών ετών, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, εφέσιμη, επέβαλε τη Δευτέρα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 46χρονη Βολιώτισσα για οφειλές στο Δημόσιο. Η κατηγορούμενη δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο για να δικαιολογηθεί για την πράξη της και καταδικάστηκε ερήμην για οφειλή ύψους 370.000 ευρώ που δημιουργήθηκε το 2016.