Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 -

Στη φάκα της αστυνομίας σπείρα με πάνω από 22 κλοπές στη βορειοανατολική ΑττικήΑπό το Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις- κλοπές σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής. Ειδικότερα, συνελήφθησαν, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση στο Ζεφύρι και τα Άνω Λιόσια, έξι μέλη της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ισάριθμα άτομα. Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 22 περιπτώσεις κλοπών, 1 ληστεία και 3 περιπτώσεις πλαστογραφίας, με την αξία των αφαιρεθέντων να υπερβαίνει το ποσό των 328.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες είχαν συστήσει εδώ και πέντε μήνες εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη, σε καθημερινή βάση, διαρρήξεων- κλοπών. Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας, που είχαν ως ορμητήριο την περιοχή του Ζεφυρίου, απογευματινές κυρίως ώρες, περιφέρονταν σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και στοχοποιούσαν σπίτια, από τα οποία απουσίαζαν οι ένοικοι.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις τους, χρησιμοποιούσαν τέσσερα «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα και επέλεγαν απομονωμένες οικίες, σε δρόμους με μειωμένη κίνηση και χαμηλό φωτισμό. Στη συνέχεια, παραβιάζοντας μπαλκονόπορτες, παράθυρα ή εξωτερικές πόρτες εισέβαλαν στα σπίτια και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ρολόγια και άλλα τιμαλφή.
Σημειώνεται, ότι κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων κάλυπταν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες ή σκούφους, ενώ ερευνούσαν τους χώρους φορώντας γάντια.

Από τις έρευνες στα σπίτια των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Πλήθος ρολογιών και κοσμημάτων, το χρηματικό ποσό των 12.145 ευρώ, αεροβόλο όπλο, 300 φυσίγγια, πλήθος κλειδιών αυτοκινήτων και διαρρηκτικά εργαλεία.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση.