Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 -

Στα σκαριά νέα συμφωνία της κυβέρνησης με το καθεστώς ΖελένσκιΌπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως θα συνάψει νέα συμφωνία με την ουκρανική κυβέρνηση το περιεχόμενο της οποίας παραμένει άγνωστο. 

 

Σε εξέλιξη βρίκσεται ένα σκιώδες διπλωματικό παράσκηνιο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, δηλδή εν κρυπτώ από τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τίποτα για αποφάσεις που ενδεχομένως να επηρεάσουν πολύ άσχημα την χώρα και στο εσωτερικό αλλά και σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής. 

Συγκεκριμένα, συνάντηση με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για την Ουκρανία, Σπυρίδωνα Λαμπρίδη, είχε ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, Ιγκόρ Ζόβκα .

Ο Ιγκόρ Ζόβκα ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη συνεπή υποστήριξή της και τη σημαντική βοήθειά της προς τη χώρα του, συμπεριλαμβανομένης της αμυντικής βοήθειας, από την αρχή της ρωσικής επέμβασης.

Κατά τη συνάντηση, οι συνομιλητές συμφώνησαν να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για μια διμερή συμφωνία ασφαλείας, ώστε η Ουκρανία και η Ελλάδα να την υπογράψουν στο εγγύς μέλλον!

Τόνισε επίσης τη σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης αυτής της βοήθειας με βάση τις τρέχουσες ανάγκες του ουκρανικού Στρατού.

Ο Ιγκόρ Ζόβκα σημείωσε επίσης τη σημασία της υποστήριξης της Ελλάδας στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ και την προσέγγισή της για ένταξη στο ΝΑΤΟ!

Πριν από λίγο άλλωστε είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία.

Σε συνέχεια των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Δεκεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε την στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας και στη σύγκληση Διακυβερνητικής Διάσκεψης ΕΕ – Ουκρανίας τον ερχόμενο Ιούνιο, η οποία και θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας με την ΕΕ.