Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

Το Spetses mini Marathon επιστρέφει!



Για έκτη συνεχή χρονιά, στις 7-9 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το Spetses mini Marathon υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και του Ε.Ο.Τ. Μία διοργάνωση, που αποτελεί πλέον θεσμό για αθλητές και μη, αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε συμμετοχές.

της Αρτεμις Μάντη

Το στοίχημα των διοργανωτών, η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού έχει στεφθεί από απόλυτη επιτυχία, αφού οι συμμετέχοντες έρχονται από τουλάχιστον 20 άλλες χώρες. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το παρών στην εκδήλωση θα δώσουν πολλοί γνωστοί αθλητές, όπως οι Ολυμπιονίκες Παναγιώτης Μάντης  Παύλος Καγιαλής, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, ο Στέφανος Δημητριάδης, η Κρίστελ Βουρνά και η Νόρα Δράκου. Σημαντική θα είναι και η παρουσία του συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών με την συμμετοχή του παραολυμπιονίκη Αλέξανδρου Ταξιλδάρη με την ομάδα του συλλόγου «Περπατώ».

Οι συμμετοχές ήδη φτάνουν τις 6.000 ενώ ο  μικρότερος αθλητής θα είναι 23 ημερών (!) και ο μεγαλύτερος 89 ετών, ο οποίος προετοιμάζεται ήδη για τα 3 χλμ κολύμβηση! Εκτός από τα καθιερωμένα αθλήματα, για πρώτη φορά θα υπάρξει και επίδειξη όρθιας σανιδοκωπηλασίας (Stand Up Paddle). Αξιοσημείωτο είναι πως ο Πάνος Βασιλαράς, πρεσβευτής του προγράμματος #Charity4U της Holmes Place θα κολυμπήσει το Γύρο του νησιού.

 

Τα αγωνίσματα του Spetses mini Marathon 2016 είναι:
 

1. 25 χλμ. Island Round – Πλήρης Φυσιολατρικός Γύρος του Νησιού

2. 10 χλμ. Run

3. 5 χλμ. Fun Run  – Ιστορικός Γύρος της Πόλης
 

4. Κολυμβητικός Αγώνας 3 χλμ. (Κόστα-Σπέτσες)
 

5. Κολυμβητικός Αγώνας 5 χλμ. (Σπέτσες-Κόστα-Σπέτσες)

6. Παιδικός Αγώνας Δρόμου 500 μ. (0-5 ετών) – My 1st Spetses mini Marathon
 

7. Παιδικός Αγώνας Δρόμου 500 μ. / 1000 μ. (μαθητές Δημοτικού)

 
8. Παιδικός Κολυμβητικός Αγώνας 150 μ. / 300 μ. (ηλικίες 8-15 ετών)
 

9. Spetses SUP event by BIC

  

Η ιδρύτρια του θεσμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Μαρίνα - Λύδα Κουταρέλλη στάθηκε στην προσπάθεια για ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας,  επισήμανε δε και την εθελοντική προσφορά των κατοίκων του νησιού.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Σπετσών, κ. Παναγιώτης Λυράκης, τόνισε πως το Spetses mini Marathon αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του νησιού.

Μέγας χορηγός είναι η WIND, που θα συμμετέχει και με την WIND Running Team. Χορηγοί του Spetses mini Marathon 2016 είναι οι εταιρείες DHL, HERBALIFE,  INTERWETTEN και BIC.  Στο πλευρό τους είναι και οι εταιρείες Melissa,  Biotherm , Holmes Place, η διεθνής αλυσίδα premium Fitness & Wellness Clubs, που για ακόμη μία χρονιά θα προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους αθλητές, είναι Wellness Partner της διοργάνωσης.

Η κορυφαία εταιρεία τεχνολογικών προϊόντων για το τρέξιμο, την ποδηλασία, την κολύμβηση και όχι μόνο, GARMIN, θα είναι ο Timing Sponsor των αγώνων με τον Χριστόφορο Μερούση να εκπροσωπεί και αυτός την #teamgarmingreece στην 1η του επίσκεψη στο νησί. Την διοργάνωση υποστηρίζουν αρκετές ακόμα μεγάλες ελληνικές εταιρείες, ενώ η ODEON θα προβάλει το cine trailer του Spetses mini Marathon πριν από κάθε ταινία.