Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 -
Συννεφιά

16 °C

Σήμερα, 25. Οκτωβρίου 2021

αθλητεςΟλυμπιακοί Αγώνες: Πόσα χρήματα παίρνουν οι Ολυμπιονίκες στην Ελλάδα;

Οι αθλητές μάχονται, παλεύουν, ιδρώνουν και προπονούνται καθημερινά επί τέσσερα χρόνια για μια στιγμή στους εκάστοτε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το μεγάλο ερώτημα είναι με πόσα χρήματα αμείβονται οι αθλητές που κατακτούν ένα μετάλλιο σε μια Ολυμπιάδα.

Η τιμή αλλάζει από χώρα σε χώραΟλυμπιακοί Αγώνες: Τρία από τα πιο μακροχρόνια ρεκόρ που διατηρήθηκαν για πολλές δεκαετίες

Μερικές φορές τα Ολυμπιακά ρεκόρ δημιουργούνται και σπάνε σχεδόν αμέσως, ένα αποτέλεσμα της συμμετοχής πολλών αθλητών παγκόσμιας κλάσης.Τρόμος σε κλαμπ στη Ν. Κορέα - Καλά στην υγεία τους όλοι οι Έλληνες αθλητές (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σε νυχτερινό κέντρο της πόλης Γκουανγκζού, στη Νότια Κορέα, όπου διασκέδαζαν αθλητές-μέλη διεθνών αποστολών που συμμετέχουν στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, όταν κατέρρευσε τμήμα παταριού με αποτέλεσμα δύο Κορεάτες να σκοτωθούν και 17 αθλητές και άλλοι θαμώνες να τραυματιστούν. Τα θύματα, ηλικίας 27 και 38 ετών, δεν ήταν αθλητές.

 

Η Ρωσία ζητά άρση του αποκλεισμού των αθλητών στίβου

Προσφυγή στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) κατέθεσε η Ρωσική Ομοσπονδία Στίβου (Rusaf) ζητώντας την πλήρη επανένταξή της στα μέλη της διεθνούς ομοσπονδίας (IAAF), η οποία εξακολουθεί να το αρνείται. Ευρωπαϊκό Στίβου : Στεφανίδη, Κυριακοπούλου στον προκριματικό, Αναστασάκης, Σκαρβέλης στους τελικούς

Με τρεις ελληνικές συμμετοχές στον προκριματικό του επί κοντώ γυναικών και δύο ακόμη σε τελικούς ξεκινά και τυπικά σήμερα, Τρίτη, το 24ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου ανδρών – γυναικών στο Βερολίνο μετά τα έξι προκριματικά αγωνίσματα αγωνίσματα της επιπλέον ημέρας (Δευτέρα, 6/8) που πραγματοποίησε η EAA.