Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022 -

Σοβαρά προβλήματα στη σίτιση στο ΕΜΠ. Λουκέτο στο εστιατόριοΓια παιχνίδια με τη σίτιση 1.000 φοιτητών που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες κάνει λόγο σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μόνο μετά το «λουκέτο» που επέβαλε ο εργολάβος, υπεύθυνος για τι σίτιση στο εστιατόριο των φοιτητικών εστιών του ΕΜΠ, το οποίο θα ξεκινούσε από σήμερα και επ' αόριστον μέχρι να αποπληρωθούν οι οφειλές του, το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) ανέλαβε πρωτοβουλία για να γίνει διακανονισμός για τη λειτουργία του.

Πηγές του ιδρύματος σημειώνουν στην εφημερίδα, ότι θα γίνει κανονικά η σίτιση σήμερα, ωστόσο τίποτα δεν είναι βέβαια.

Όλα ξεκίνησαν χθες το πρωί, όταν με ανακοίνωση της η γραμματεία της εστίας ενημέρωσε τους φοιτητές μια μέρα πριν ότι διακόπτεται η λειτουργία, «γιατί ο εργολάβος σίτισης δεν έχει πληρωθεί από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και αποσύρει το προσωπικό του».

Άγνωστες είναι οι οικονομικές συνθήκες για τα εστιατόρια και των άλλων δυο μεγάλων φοιτητικών εστιών, στις οποίες υπάρχουν εξίσου μεγάλες καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των προμηθευτών. Συνολικά, τα εστιατόρια των τριών εστιών, σιτίζουν περίπου 2.500 φοιτητές.