Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ΕΜΠ



Απεβίωσε ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ Σίμος Σιμόπουλος

Απεβίωσε σήμερα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, ο ομότιμος καθηγητής της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών και πρώην πρύτανης του ΕΜΠ (θητεία 2010-2014) Σίμος Σιμόπουλος.
Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 28 Σεππτεμβρίου 2020, ώρα 13:00, στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο, σε πολύ στενό κύκλο λόγω των περιορισμών της πανδημίας.



Τεράστια διάκριση: Στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου το ΕΜΠ

Στη λίστα με τα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως στις επιστημονικές περιοχές που «θεραπεύει», κατατάσσεται και φέτος το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις των Shanghai Rankings 2019.



Μετρούν τις ζημιές που άφησε πίσω του ο σεισμός στη Ζάκυνθο

Με τη συνδρομή δυτών, μηχανικοί της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών από το υπουργείο Ναυτιλίας αλλά και ερευνητές του Εργαστηρίου Λιμενικών έργων του ΕΜΠ πραγματοποιούνται ελέγχους σε όλο το λιμάνι της Ζακύνθου, ώστε να διαπιστωθούν οι ζημιές που άφησε πίσω της η μεγάλη σεισμική δόνηση του χτύπησε τη Ζάκυνθο τα ξημερώματα της Παρασκευής.

 

Η ιστορία και τα μυστικά του Πανάγιου Τάφου σε 3-D. Παγκόσμια αναγνώριση του έργου του ΕΜΠ μέσω του National Geographic. (βίντεο)

Άνοιξε χθες στην Ουάσινγκτον τις πύλες της για το κοινό η έκθεση του National Geographic για τον Πανάγιο Τάφο. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία μέχρι τις 15 Αυγούστου του 2018 να "μεταφερθούν" στην Ιερουσαλήμ και να ανακαλύψουν  τη συναρπαστική ιστορία και τα μυστικά του Παναγίου Τάφου σε μια εντυπωσιακή 3-D εμπειρία.

της Πέπης Οικονομάκη



Σοβαρά προβλήματα στη σίτιση στο ΕΜΠ. Λουκέτο στο εστιατόριο

Για παιχνίδια με τη σίτιση 1.000 φοιτητών που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες κάνει λόγο σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».